tisdag 17 september 2013

Abortmotståndare

Det finns få grupper jag känner sånt förakt för som abortmotståndare. De som hävdar att det är ett BARN när det handlar om en cellklump, de som menar att liv är liv är liv. De som tycker att de ska få bestämma över andra kvinnors kroppar. Det kliar i mig när jag hör såna åsikter. Jag ryser.

Och nu har vi en minister som är abortmotståndare. Rimligt val där, Reinfeldt.

Det finns inga förmildrande omständigheter för att vara emot abort. Alls.


7 kommentarer:

Johanna sa...

+1!

Vad jobbar du med på/för Miljöpartiet?

Ewe sa...

När det kommer till abortmotståndare är jag för retroaktiv abort...

Många undrar vad politiker har i kyrkan att göra, så här vid kyrkoval. Jag skulle vilja veta vad de religiösa har i politiken att göra?

iseika sa...

Jag är ju moderat. Har jobbat för dem länge. Och jag håller med dig i varje stavelse.

Anonym sa...

Kunde inte ha uttryckt det bättre själv. Låt oss tala klarspråk. Det abortmotståndare är för är att döda och lemlästa kvinnor, ingenting annat. För det är vad som i praktiken händer när man inskränker eller helt tar bort aborträtten. Den innebär tex att kvinnor med aggressiv cancer inte kommer att kunna behandlas i tid. Att kvinnor vars barn dött i magen kommer lämnas att dö av likförgiftning. Att barn kommer att behöva fullfölja en påtvingad graviditet deras kroppar och psyke inte är redo för.

Att kvinnor kommer att dö och skadas av illegala aborter eller helt enkelt för att läkarna inte vågar skrapa dem efter missfall av rädsla för att någon ska anklaga dem för att ha gjort abort osv osv i all oändlighet.

Talande för abortmotståndarnas kvinnoförakt är också att de ser just aborterna som problemet. Inte oönskade graviditeter.


Och nu har vi alltså en av dessa kvinnohatare som minister. Bra jobbat Reinfeldt. Vad blir nästa stjärnskott, någon som jobbat för att tillåta misshandel av homosexuella kanske? *facepalm*

Johanna sa...

Det finns få grupper jag känner sånt förakt för som abortförespråkare. De som hävdar att det är en cellklump när det handlar om ett BARN, de som menar att ett liv endast räknas som ett liv om det är önskat eller efter vecka 22. De som tycker att de ska få bestämma över oföddas kroppar. Det kliar i mig när jag hör såna åsikter. Jag ryser.

Karoline sa...

Johanna: Jag förstår inte riktigt retoriken att ett "liv" är så värdefullt bara för att det är något som senare kommer utvecklas till en människa. Om någon vill göra abort vill de bevisligen inte ha något med det här "livet" att göra - kommer inte då det här "livet" att få en rätt hemsk tillvaro om det faktiskt inte är älskat eller ens önskat?

ullrika sa...

Mycket märkligt att känna förakt för en hel grupp sådär, Johanna?

En helt seriös undring ang ministern; är hon uttalat abortmotståndare idag eller är det gamla synder hon fortfarande får lida för?