Nu skulle jag ju vara glad och snäll, så här kommer ett tips på en jättegod chokladkaka som man gör i micron på 30 sekunder. Jag gjorde enligt receptet och delade upp det på barnen så att de fick en tredjedel var vilket räckte perfekt även om det såg lite ut i formen från början.
(Däremot FÖRSTÅR jag inte hur hon får det till 205 kcal? Det står att det är en single serving så kalorierna ska ju gälla för allt, men bara sockret och oljan blir ju mycket mer? Nu tycker jag inte det är relevant eftersom jag tipsar för barn, eller ens annars heller, men jag stör mig som fan på när saker inte stämmer så om någon sitter på en förklaring, hojta till!) Klistrar in receptet här nedan. Byt bara ut stevian mot socker om ni vill till barnen, blir samma sak.
Ha ett jättetrevligt fredagsmyyyyyyys!
- 1 tablespoon plus 2 tsp cocoa powder
- 3 tablespoons spelt flour (or white, or Arrowhead Mills gf)
- 1/8 tsp salt
- 2 tsp sugar or evaporated cane juice (edit: xylitol works as well)
- 1/4 tsp baking powder
- 1 stevia packet (or 1 tablespoon more sugar)
- 2-3 tsp coconut oil or vegetable oil (Edit: many commenters have said it still tastes good if you sub applesauce or mashed banana. But I can’t personally vouch for the results if you make that substitution.)
- 3 tablespoons milk of choice (I used almond milk)
- 1/2 tsp pure vanilla extract
Mug cake recipe: Combine dry ingredients and mix very, very well. Add liquid, stir, then transfer to a little dish, ramekin, or even a coffee mug. Microwave 30-40 seconds. If you don’t want to eat it straight out of the dish, be sure to spray your dish first (and then wait for it to cool before trying to remove it).
1 kommentar:
Känn dig utmanad! :D
http://trollcafeet.wordpress.com/2013/09/07/fem-fragor-och-svar/
Skicka en kommentar