torsdag 19 september 2013

Couponing

Det låter som någon sexlek va? Men nej. Jag är hemma med sjukt barn nu på eftermiddagen och tittar på BÄZTA KANALEN EVAH, dvs TLC, och ett program om att använda massor av rabattkuponger för att betala typ 100 kr för mat som är värd kanske 1000 kronor. Jag har faktiskt aldrig sett det, bara läst om det genom andra.

Folk är så negativa kring detta? Jo, det är klart att man tycker att det är sinnessjukt att vara i affären i sex timmar för att lösa alla kombinationer kring kupongerna och att lägga flera timmar på att klippa ut kuponger osv osv, men ändå? Kvinnorna som handlar nu köpte varor för 1461 dollar och betalade bara 21 dollar. Det är ju en absurd summa att spara? Och ja, det är ju väldigt märkligt att ha kanske fyrahundra konservburkar i hemmet och ändå köpa nytt och mer och lägga till och ha en mindre affär i källaren, men de köpte bland annat mängder av ägg för att ge till ett härbärge för hemlösa.

En del av mig tycker att det är köpande för köpandets skull och att de aldrig kommer göra av med 400 tuber tandkräm när de dessutom köper fler, men en annan del tycker att det är att lura systemet lite. Och det är ju alltid bra.

Inga kommentarer: