torsdag 19 september 2013

Jag är så jäkla dålig.

All brain, no body. Så fort jag försöker göra något med kroppen är jag värdelös. Och ja, det innebär att mitt liv aldrig kommer inspirera till en film som heter Call Girl.

Jag älskar Roller Derby. Men det är så jäkla svårt att bli bättre när jag inte alls har förutsättningarna för det. Så här är det alltid: när jag var liten och började rida så var min syster självklart bättre än mig. Jag fick kämpa för att ligga på samma nivå som hon gjorde, hon behövde inte kämpa tillnärmelsevis lika mycket för något. När jag började springa fick jag aldrig några jäkla endorfinpåslag efteråt, enda anledningen till att jag kämpade mig fram till fem kilometer var ren och skär beslutsamhet.

Så fort jag ska göra något fysiskt är det blod, svett och tårar som gäller. När det gäller min tankeförmåga är jag lyckligt lottad, det är jag medveten om, men det hade ju varit kul om det inte var en jävla kamp mot värdelösa förutsättningar så fort jag vill bli bra på något där man ska använda kroppen?

Jag har noll finmotorik. Jag har noll balans. Jag har noll kroppskontroll. Och jag vet ju att alla föds med olika förutsättningar och nu drog jag nitlott i kroppsdelen men får vara tacksam för att jag har det lätt för mig i övrigt. Jag vet.

Det vore ju bara kul om jag inte var så himla värdelös på alla sporter jämt. Särskilt eftersom jag nu faktiskt hittat en sport jag älskar.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Då är vi två!

Och jag har gett mig på att lära mig crawl... Armar, ben OCH andning. Tre saker samtidigt... Jag har liksom inte ens lärt mig benen.

JsN

Trollmamma sa...

Först o främst: Du är inte alls dålig! För det andra, du måste ha balans, för du tar dig iaf fram på de där rullorna. Det är mer än jag gör. O du kan rida, det krävs balans. OCH kroppskontroll. Du sa ju att du gillar de där tunga, svårjobbade hästarna där man måste ta i för att få dem att gå bra, inte sant? Kroppskontroll! Och nu kommer du säga "men jag vet ju inte vad jag gör, jag bara sitter till så får jag hästen dit!" Ja, men det är den högre graden av kroppskontroll, när det är automatiserat och man har möjlighet att tänka på finliret istället. Och det krävs även finmotorik för att få till det där. Alltså har du även finmotorik.
Vad det gäller endorfinkickar vid löpning tror jag inte på det. Det är nåt de där som säger sig gilla löpning hittat på, för att verka balla. Sen skrattar de i hemlighet åt oss som gick på det och försöker hitta den där kicken.

Ha en underbar helg! *kram*

presens sa...

Åh, jag skulle också vilja lära mig crawla. Fan, min nästan-fyraåring är bättre på det än jag.