fredag 27 september 2013

Allt på en gång.

Jag har alltid trott att jag ska dö ung. Alltså inte sådär makabert eller sorgligt eller så (om jag inte ligger vaken mitt i natten och tänker på cancer), utan mer en svårighet att se mig själv som äldre än 40? Men det kan ju precis lika gärna vara en sån grej som beror på att jag fortfarande är rätt ung (there, I said it!) som något annat.

I alla fall så gör det att jag vill göra allt på en gång. Skaffade barn vid 21, tre barn innan 27, utbildning, jobb, hus, äktenskap fort fort fort. Och det samma gäller allt annat jag vill göra: resa, prova på, roa mig. Antagligen och förhoppningsvis lever jag ju tills jag blir 100, men tänk om inte? Tänk om jag bara har 40 år på jorden, om ens det? Tänk om jag väntar med att göra allt tills jag blir äldre och så hinner jag inte? Det gör mig panikslagen.

Så det är nog därför jag stressar med allt. Måste hinna med. Och vill prova på. Så jag tränar Roller Derby och kör stand up och ställer upp i kommunvalet och vill liksom nå ut, fram, göra något kul med mitt liv?

Anledningen till att jag tänker på det här just nu är så klart för att jag ska köra stand up i kväll och därmed har dödsångest just nu. Och då är det enklare att tänka att jag hoppar på såna här grejer för att jag har bråttom och dödsångest och inte bara för att jag är komplett dum i huvudet. Alternativet "jag är en sån skön och rolig tjej som inte bryr mig om något" vet vi ju verkligen inte stämmer.


Inga kommentarer: