onsdag 2 oktober 2013

Eh... "okej?"

Detta är mycket konstigt: folk som bara "känner mig" via nätet (dvs typ följer mig på twitter/insta/blogg/tumblr) lider av uppfattningen att jag liksom är en slags cool människa? Sån man vill känna?

Jag har på riktigt fått mail från folk som säger att de vill vara min bästis? Att "mitt livsmål är att bli mer som du"? SERIOUSLY folk? Det finns människor här ute där vi bor som inte hälsar på mig när vi möts på skolgården? Tror det kanske är två personer här som tycker om mig? Jag går omkring med konstant småångest över att jag nog är en dålig människa?

Detta bevisar bara det jag alltid sagt: jag gör mig bäst i skrift. Nätet är ett ställe där jag kan låtsas vara cool och smart och där jag inte gör bort mig genom att skämta olämpligt om nyckelpartyn* på fester eller genom att bli osams med nån som är dum i huvudet bara för att jag inte kan vara tyst.

Jag klagar inte, det känns bara lite som att jag sysslar med falsk marknadsföring. Man kan inte bli stämd för att vara en bättre människa på nätet än i verkligheten va?

Obs! Blir ju alltså asglad för varenda snällt ord någon säger, så är ju bara positivt att folk hör av sig. Känns bara som att jag lurar alla.

*(har hittills aldrig lyckats gå på fest utan att skämta om att vi borde ha ett nyckelparty så det känns ju kul och undrar varför jag aldrig blir bjuden på fest på allvar jag vill gå på fest, vem som helst får gärna bjuda in mig på fest.)

6 kommentarer:

Johanna S sa...

Fast jag har träffat dig några gånger för 6 år sedan och tycker du är ganska cool i verkligheten också... :-)

Ellen sa...

Huh? När, var hur? Någon föräldragrupp? (Jag har sjukligt dåligt minne när det gäller människor tyvärr)

Och tack! :)

Ewe sa...

Jag har träffat dig en gång, på fest. Vi blev båda rättså dragna. Minns inget om nån nyckelfest, vad innebär det? Vi sågs ju även dagen efter, mer eller mindre tunga i skallen. Skulle tro att jag tyckte bättre om dig än du om mig, för jag är inget vidare social dagen efter... Dålig på att vara social öht.
Vad jag vill säga är att jag fick en bild av dig som en cool och fräck tjej med sunda idéer och skinn på näsan. Det är därför jag började följa din blogg.

*kram*
/Skövde-tanten på Linas fest

Johanna S sa...

Ja, föräldrargrupp. Träffades som gravida och några gånger med bebisar. Vi och några andra som jag inte ens kommer ihåg. Men dig fastande jag för :-) Bor inte i Örebro längre, annars hade barnen kunnat leka i parken och vi haft givande diskussioner ;-P

Fru Froby sa...

Hahaha, alltså, du skulle ju oxå kunna glädja dig åt att du funkar i nått som helst sammanhang, skrivet eller verkligt. Somliga av oss andra blir faen inte poppis på det där viset i nått av dem.

Ellen sa...

Johanna - ja, jag vet vem du är nu. Synd att du flyttade! :)

Fru Froby - helt sant! Jag får tänka så.

Ewe - vilken tur att jag inte gjorde något alltför dumt när jag var onykter. Har en tendens att göra det annars. ;)