lördag 12 oktober 2013

"Kära dagbok, jag har ett problem. Jag kan inte fixa snélugg"

Det var ett allvarligt problem för mig när jag gick i trean. Jag och min kompis Ann-Sofi stod i hennes storasysters rum och lyssnade på Bangles och försökte ha i proffs hårspray och gele i håret för att få till den där perfekta snedluggen. Ann-Sofi fick till det, mitt hår var dyngsurt av gele och senare stenhårt av gele, men platt låg det likafullt. Vilka problem man hade då?

Idag har jag ett värre problem. Jag kan inte få volym i håret. Jag tuperar och tuperar och har i dustit och torrschampo och jag vet inte allt, men lik förbannat ligger det platt. Hjälmfrillan är tydligen mitt öde. No volume for me. Jag har provat alla hjälpmedel som finns och funderar nu på ifall hårtransplantation skulle vara ett alternativ?

Som de säger: när man är liten har man små problem, när man är stor har man stora problem. Snedlugg liksom, herregud. Jämfört med att inte ha någon volym i håret för att kunna lajva Lana del Rey.


2 kommentarer:

Hanna sa...

Du får ta och prova "saltvattenspray" (finns lite olika märken att tillgå.) Spraya ymnigt i blött hår och föna torrt (med varm luft) voilá volym!

Ellen sa...

Har provat det. Flera olika sorters märken. Mitt hår vill vara platt. :(