onsdag 23 oktober 2013

Länkkärlek för alla oss pysselhandikappade.

Ni vet hur det är. Julen närmar sig. Halloween närmar sig. Påsk närmar sig. Vad fan som helst närmar sig och barnen säger "åhhh mamma, kan vi inte PYSSLA lite??". Och så är den där: kallsvetten! När andra inreder pysselhörnor med silkespapper och piprensare och flirtkulor sitter jag i ett liknande hörn och skakar av illamående. Jag hatar att pyssla. Jag kan inte!

Däremot älskar jag ju att pynta. Och att ha det fint. Så med jämna mellanrum får jag ändå ett ryck och bestämmer mig för att klart vi ska pyssla! Jag är en välutbildad intelligent kvinna som nog borde klara av att använda en limtub? Baka en kaka?

Och sen sitter jag där en timme senare och gråter av skratt för att jag ännu en gång misslyckats monumentalt. Då är det bra att sidor som Craftfail finns. För alla oss som känner att vi inte vill vara ensamma om att vara värdelösa. Vi kan samlas. Visa upp våra misslyckanden. Nöja oss med att få köpa fina kakor. Vi är inte ensamma. Vi är fler. Pysseltyrannerna måste sluta styra våra barn!

Eller ok, de kan väl få pyssla på förskolan då. Bara vi slipper det hemma.
Det finns ett ord som heter "Pinterestfail", dvs "försöka efterapa något man sett på Pinterest men inte riktigt lyckas". Här är mitt från förra året:

DET GÅR JU NÄSTAN INTE ATT SE VAD SOM ÄR ORIGINALET!

Jaså, gör det? Jaha.

5 kommentarer:

Johanna Evelina sa...

HAHA, tack! Skrattar så jag dör. Jag har snokat mig hit genom din tumblr på nåt vis, och den är ju vitsig så man skrattar högt, men här är du ju bara bäst! Igenkänning på så många nivåer!

Johanna sa...

Alltså, Craftfail var ju det roligaste sen.... NÄR? Vet ej. Sjukt kul. Måste länka vidare.

Anonym sa...

Men guuu, sätta ungen med en massa lampor tänkte jag efterapa i årets julkort. Haha. Vi får se hur det går .D

Ellen sa...

Tack så mycket Johanna Evelina!

Johanna - eller hur, som balsam för själen! :)D

Anonym - lycka till!!

Victoria sa...

Å har du tänkt på att om UnderbaraClara målar en rand på en tekopp får hon 100 jublande och applåderande kommentarer om hur duktig hon är.
Om man själv skriver ett pysselbloggsinlägg är det inte ens någon som frågar var man har köpt sitt material...
Det är väl ingen konst för UnderbaraClara att pyssla - that's what she does!! - HON behöver väl ingen uppmuntran?!