torsdag 31 oktober 2013

Varför lär man sina söner att stå och kissa?

Jag förstår det verkligen inte? Jag blir lika förvånad varje gång jag inser att det finns föräldrar som har pojkarna ståendes när de kissar. Vilken poäng finns det med det? Det är bättre för pojkar och män att sitta och kissa eftersom:

- det är bättre för prostatan
- det är mer hygieniskt
- det blir inget stänk
- DET INTE FINNS NÅGON POÄNG MED ATT STÅ?!?

Det absolut roligaste argumentet i den här pseudodiskussionen är ju "det är bra för dem att kunna stå och kissa ifall de behöver göra det i naturen" och man ba ja, det är nog jättesvårt att lära sig att hålla en snopp i en hand och akta byxorna? Dessutom, enligt den logiken kanske man ska supa sina döttrar onyktra och sen lära dem att ståkissa på huk, för det kommer de också ha nytta av. Inte? Nä, jag trodde väl inte det.
10 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Så länge jag har något att säga till om så sitter mina pojkar ner!

Lisa sa...

Fattar det inte heller. Min tre sitter. (Men har hört att det där med prostatan, som allt annat, är en myt.)

Ellen sa...

Lisa - jaha, ja det kan det ju såklart vara. Men det är ju ändå fräschare att sitta ner så att stå upp finns det ju ingen poäng med.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Och skönare att sitta! Min son sitter för det mesta, men det är nog mest för att han är så lat.

Tahira Faye sa...

Det har jag också undrat! S står ibland, mest för att testa, men det är ju hans egen grej och inget som vi på något sätt uppmuntrar. Nio av tio gånger sitter han.

Åsa sa...

Jag lärde min son när han var liten att sittkissa men nu som snart tonåring, nog fan står han upp och pinkar.

HannaA sa...

Min lärde sig på dagis där de hade små minitoaletter som det nog fungerade bättre i. Nu sitter han oftast men jag orkar inte precis bråka om det om han står. Utom på kvällen för han tömmer inte riktigt då och så blir sängen våt. Och det är jobbigt.

Therese sa...

Mina söner får stå och kissa på offentliga toaletter för att dom är sjukt äckliga.
Kommer det några droppar på ringen finns det papper att torka med ;-)

Kerstin sa...

Ja, eller en kompis som tyckte det var viktigt att hennes son stod upp och kissade eftersom som det var äckligt med offentliga toaletter. Nu har hon två döttrar också - vet inte hur hon har tänkt lösa det ;-)

Min 3,5-årige son sitter och kissar och torkar sig efteråt och det var tydligen någon som också tyckte var konstigt, varför nu pojkar ska gå med kiss i kalsongerna för att de inte ska torka sig?? Märkligt...

Anna sa...

Våran son har alltid suttit ner och kissat (är 5 år)¨
Sen i somras var vi ute i skogen och han blev kissnödig. Men han kunde inte stå och kissa, vi försökte med olika varianter, sitta på en gren, prickkissa mot en blomma osv, inget hjälpte. Han höll på att kissa på sig.
Så nu har jag lärt honom hemma att ibland måste man stå och kissa. Han sitter alltid ner på dagarna, sen sista kisset innan natten får han stå upp, för att hålla igång tekniken.
Så ibland måste faktiskt killar stå upp och kissa!
(Särskilt på offentliga toaletter och pissoarer!)