tisdag 12 november 2013

Stress, panik, hets. Och så vidare.

Nä, men mäklaren tyckte att vi skulle sälja vårt hus nu. Som i NU. Som i att vi fotar på fredag. *insert hysteriskt skratt*

Jag vet inte hur ni andra med barn har det, men känner ni spontant att ert hus är "mäklarfint" en vanlig vardag? Sådär stylat och härligt? Ni med flera barn: känner ni att ni när som helst skulle kunna fota ert hem och det skulle se beboeligt ut? Ni med hus: är det ofta ni tittar er runt omkring och känner att "jaa, det är verkligen fint och städat och perfekt här på en daglig basis"? I såna fall är ni frikkin undermänniskor, för så är det i alla fall INTE hos oss.

Jag pratade med mäklaren igår, sen åkte jag direkt till Ikea, kom hem och målade två garderobsdörrar, röjde undan böcker och spel i vardagsrummet, röjde undan saker i Emmys rum och röjde hela hallen, ovanpå kylskåpen och köksskåpen. Idag åkte jag hem på lunchen och skrev kontrakt med mäklaren, sen åkte jag tillbaka till jobbet, från jobbet direkt till Plantagen, hem för att äta middag och sälja soffa och fåtölj till ett skampris för att bli av med dem, städa ur Majkens rum på 90% av alla leksaker, sen till mamma för att låna tavlor, kuddar, filtar och växter, sen till Ikea igen för att kompletteringshandla och nu har jag precis kommit hem.

Varför sitter jag vid datorn då, om jag har så mycket att göra? Ja, det undrar jag också! Främst för att jag ska sortera den milslånga listan på allt vi behöver göra, men också för att jag är så trött att jag vill sitta ner en sekund. Men nu är det dags att hoppa upp och börja med vårt sovrum. Imorgon är vi lediga och tar trädgården.

Det här med att ha rekordkort tid mellan att ta säljbeslut och dra igång med foto och visning rekommenderar jag nog ingen. Eller jo, Cissi Wallin kan gott ha't.


6 kommentarer:

Lo sa...

Och sedan! När huset ska vara i visningsskick i princip hela tiden! Med kort varsel!
Önskar er dn mycket snabb försäljning!

Erika sa...

Haha men en sak är säker: att om man har tre barn blir man uppenbarligen en jävel på logistik, effektivitet och planering. Heja dig!

Johanna S sa...

För att svara på dina frågor och vara lite allmänt dryg nu på kvällen... Ja, jag skulle kunna ta hit en fotograf nu (ge mig en timme) och fota inför visning. Vi flyttade hit för en vecka sen, allt är på plats och inga kartonger finns kvar. Tavlorna sitter på väggarna, snittblommorna i vaserna, ljusen är tända och coffee table book på plats i läshörnan. Kuddarna från Svenskt Tenn är fluffiga i soffan och de danska teakmöblerna från 60-talet är nyoljade. MEN vi har lgh och ett barn (glömde jag säga att jag är pedant och städar när jag är stressad? kanske inget att leva efter..?)

Ni kommer klara det galant! Skönt att det går fort också så ni slipper gå och fundera och älta. Vila kan ni göra i nya bostaden :-)

KatarinaZA sa...

Nej, nej, nej, nej. Vi kämpade som djur i somras när vi fixade huset inför fotografering och husförsäljning. När jag ser bilderna så är det svårt att tro att det var vårt hem.
Tack och lov behöver det inte vara lika rensopat inför varje visning.

Lo sa...

Och när man städat och fixat sånt där som man tänkt på i evigheter (sista listen mm) och satt in visningsblommorna är det lätta att man frågar sig varför i hela friden man vill flytta från det här trevliga huset ...!

presens sa...

Plötsligt känns inte renoveringskaoset lika betungande i jämförelse. Tack!

Vem är för övrigt Cissi Wallin, och vad har hon gjort?