söndag 12 januari 2014

Middagen som inte blev

Ibland kukar det till sig. Ibland missar man middagen eller så tänkte man laga något som sket sig eller så trodde man att man skulle äta ute och så blev det inte så. I alla fall: ibland befinner man sig i läget att man får fixa något enkelt och litet som inte är riktig middag, men duger som substitut. Vad äter folk då?

Oftast mackor. Folk äääälskar mackor. Mmm... mackor! De lägger upp bilder på insta med smörgåsar i stora lass och alla är överens om att en redig smörgås är godare än vilken mat som helst. Well... låt mig vara motvallskärring. Jo, rostad skogaholmslimpa med tunna tunna skivor av picks ungerska salami är ju godare än nästan precis exakt allt annat i världen, men hur ofta har man det hemma? Med tanke på att vi bakar vårt eget bröd: aldrig. (Också med tanke på att har vi det hemma äter resten av familjen upp allt innan jag hinner ta minsta lilla brödkant.)

Så förutom det har jag ingen sån där go to-kvällsfika. Nudlar gillade jag förr men inte längre. Fil? Trist. Yoghurt? Usch. Avocado med nachochips? Don't mind if I do, men inte kan det räknas som middagsersättning?

Jag får se till att börja köpa hem skogaholmslimpa och ha i frysen för de där tre gångerna per år då det inte blir någon middag här hemma.


5 kommentarer:

HannaA sa...

Vi brukar göra havregrynsgröt eller bröd med makrill i tomatsås. Det har vi typ alltid hemma till.
Te och kokt ägg (och bröd om men vill - helst hårt) har vi gjort någon gång också.

LisaM sa...

Ägg. Kokt ägg med stekt ägg till och eventuellt en liten omelett vid sidan av!?

Anonym sa...

Men om det är så sällan det händer spelar det kanske ingen roll ifall det inte är så roligt, eller ordentligt? Nachos med avocado låter ju gudomligt.

Ibland när jag kommer sent hem och inte är sugen på lagad mat äter jag gröt och macka med ägg. Men jag älskar ju å andra sidan gröt.
/emmaw

Anonym sa...

Önskar att jag älskade gröt som emmaw ovan. Det skulle göra frukosten, och panikmiddagen, så mycket lättare.

Mina go to är en tonfisksallad med rödlök, majs och lite majonäs. Oftast äter jag något bröd till.

Annars ägg: omelett med tomat, ägg och kaviar på rågbröd, eller stekt ägg, vita bönor och rostat bröd.

Så jo, visst är bröd nästan alltid ett tillbehör då det ska gå fort.

Vad bakar ni för typ av eget bröd, och hur ofta? Jag tänker att det kan gå åt ganska mycket med tre barn, iofs beroende på vilka mellanmåls- och frukostvanor man har.

Anonym sa...

Som skrivet, -omelett- bara att slänga på vad man har hemma: påläggsskinka/salami, överblivet grönt och en stor klick keso & lite pesto. Mums! (gillar också makrill eller tonfisk om det står en burk i skåpet)
Annars en hög med pannkakor! :-) Inte så nyttigt med sylt och göttis men händer det inte så ofta så? Eller lägg på ost och vik ihop till crêpes.
Ah shit, nu blev jag hungrig...