måndag 6 januari 2014

Skilda världar

I en drömvärld gör jag detta ikväll: vräker i mig lösgodis till en jättebra bok, helst Nyckeln, men annat duger. Gärna samtidigt som jag blir masserad av en halvnaken Erik Haag.

I den verkliga världen gör jag detta ikväll: går igenom förrådet och letar reda på precis varje liten vante och överdragsbyxa och mössa som barnen ska ha med sig när de börjar på nya skolan på onsdag.

Nu kanske vän av ordning (eller snarare vän av oordning) tänker att vafan, det där kan jag ju göra imorgon kväll? De börjar ju inte förrän på onsdag. Men nej, eftersom mina barn är episka slarvmonster (heeelt orelaterat till sina föräldrar), vet jag att det kommer saknas både det ena och det andra. Vilket alltså måste kompletteringshandla imorgon.

Jag har en vision om att på nya skolan ska vi inte bli kända som de slarviga glömska föräldrarna. I alla fall inte under första veckan. Tänker också detta: kommer inte acceptera NÅGON förälders vänförfrågan på facebook, för då kan jag inte heller se att/om de är idioter och behöver inte uppröra mig så värst utöver föräldramötena. De behöver inte heller bli medvetna om att jag är helt rabiat och kan således hälsa på mig glatt i korridoren utan något som liknar rädsla i blicken.

Jag har en plan för det mesta i livet just nu.


3 kommentarer:

listoplisto sa...

Här börjar skolan imorrn, så jag har letat allt sånt idag. När jag insåg att jag glömt att packa upp fruktburkarna från deras ryggsäckar när de kom hem sista dagen före jullovet, och (genom plasten) hade studerat de lurviga bollarna inne i burkarna en stund, bestämde jag mig för att ta vin- och Noblessepaus istället.
Och det funkar SÅ mycket bättre!! :-)

presens sa...

Lycka till med det där.

Själv insåg jag med förskräckelse i dag att jag inte har vädrat mina skydd. Jag hade tänkt tvätta dem, så efter sista träningen före jul tryckte jag bara ner dem i träningsväskan. Och glömde bort dem. Förskräckelse, I say.

Annelie sa...

Smart det där med att inte vara vän med föräldrarna på facebook... Varför har inte jag tänkt på det? Undras just hur det talas om mig. Jag vet ju vilka idioter jag tycker de är i alla fall!