söndag 5 januari 2014

Veckans vegetariska

Vi har ju bestämt oss för att äta mer vegetariskt. Det är en utmaning. Alla är med på banan, helt klart, men sen att faktiskt GILLA recepten också? Jag, som en gång i tiden deklarerade att det är med linssoppor aldrig skulle bli min grej, älskar ju det mesta vegetariska så länge det smakar lite. Övriga i familjen är lite mer skeptiska, men om viljan finns så...

Den här veckan har jag i alla fall (med lite hjälp från twitter och pinterest) lyckats tota ihop följande meny. Och ja, det blev fisk på slutet. Dels för att jag tror att fisk är viktigt och bra för barn och dels för att jag inte har några moraliska betänkligheter med att äta fisk. Nästan. Okej då, men fisk är nyttigt. Moving on.

Måndag: sötpotatisburgare med avocado
Tisdag: panerade ostbollar med pitabrödstrips och ris + stekt aubergineröra
Onsdag: kikärtsgryta med jordnötssmör och curry
Torsdag: auberginelindad ost med pasta
Fredag: nachotallrik (med vegfärs)
Lördag: - ute -
Söndag: helstekt lax med risotto

Jag förutspår att: ingen förutom jag kommer gilla burgarna, att barnen kommer gilla currygrytan mer än jag gör, att barnen kommer peta ur osten ur auberginerullarna och att nachotallriken är min mans favorit. Vi får väl se...

4 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Jag har tänkt att jag ska laga något vegetariskt en gång i veckan men det har ännu så länge stannat vid en tanke. Det känns som ett stort hinder att kravla sig över, eftersom jag inte är så glad i grönsaker.

Sedan undrar jag hur det ska tas emot av barnen. Förvisso spelar det inte så stor roll vad jag lagar. Den ene äter bara potatis, pasta,broccoli och morötter och den andre äter bara pasta, kött och röd paprika.

anna sa...

Haha, jag läste: "Alla är med på baNAN, helt klart", alltså med betoning på sista stavelsen. Passade ju in, liksom.

I övrigt: kul med mattips!

/En som varit veggo på heltid i 15 år men som ändå har svårt att komma på rolig mat att laga

Malinka sa...

Gud, känner igen mig. Alla tycker det är en bra idé, men när det kommer till kritan sitter bara barnen och petar i maten. För att det är NYTT, bevars.

Hittills har vi inte lyckats hitta en enda rätt som båda barnen gillar. Jädra konservativister!

Malinka sa...

"… sitter barnen bara och petar i maten." Ju.