fredag 31 oktober 2014

Akilleshäl.

Är det nåt den här familjen är kass på så är det att hantera tomma dagar. Såna dagar som många andra drömmer om: inget inplanerat, fri att fylla med vad man vill osv osv och det ska vara SÅ JÄVLA HÄRLIGT?

För oss är det aldrig det.

Även om vi har någon lös idé om att "hitta på något" tar det alltid till 11-12-tiden innan vi är redo att lämna hemmet. Och då får vi alltid börja med att äta lunch ute vilket är både onyttigt och dyrt. Sen gör vi "nåt" och sen tänker jag att nu måste det väl ÄNDÅ vara dags för middag? Klockan är 16. Sen, till sist, blir det kväll och allt löser sig. Men fram tills dess? Värdelöst.

Just nu är Majken och min man på sjukhuset för att kolla så att Majken inte fick hjärnskakning när hon for med huvudet före ner i asfalten efter att ha cyklat nerför en kulle. De stora barnen är ute och går bus eller godis. Jag sitter och kollar youtubetutorials på smink, as I often do dagen före en fest.

Snart är det kväll. Snart är eftermiddagen över. Äntligen.

2 kommentarer:

/nina sa...

Hopplala, vad jag känner igen mig! Och lika frustrerad blir jag VARJE GÅNG. Enda sättet ur detta för mig har varit att fixa den förbenade matsäcken, planera tider och vad som ska ske, och OM det nu är så att vi bara ska göra ingenting så ska vi ut genom dörren en viss tid och det vi ska ha med oss SKALL VARA GENOMTÄNKT OCH PACKAT. Annars blir det bara ingenting av den där fina lediga dagen.

Anonym sa...

Åh tack för detta inlägg! Har alltid trott att jag är helt ensam om detta. för oss tar det precis som för er jättelång tid att överhuvud taget komma överens om vad vi ska göra eftersom alla fem familjemedlemmar naturligtvis har var sin idé som det ska bråkas om först och sen behöver någon duscha, någon annan fastnar i ett tevespel som måste spelas klart osv osv. När vi väl är på väg ut genom dörren är vi allihop svinhungriga och samtidigt har bråttom att hinna med aktiviteten innan stället stänger eller solen går ner mm. Då svänger vi förbi Mcdonalds eller annat tråkigt ställe och äter lunch i bilen bara för att hinna med..