tisdag 21 oktober 2014

Detta med blommor och bin.

Vid matbordet för några veckor sen, apropå jag kommer inte längre ihåg vad:

Noa: Jag är ju ditt äldsta barn och...
Jag: Va? Är du mitt äldsta barn? Hur gick DET till?
Maken: Vet du inte hur barn blir till älskling?
Majken: Mamma, det är en snopp i snippan...

That's my treåring!

Har aldrig förstått mig på det där med hysch hysch. Vi pratar om allt. För mig är det sinnessjukt främmande att folk ba "hur berättar man för barnen om mens?" för mina ungar har vetat allt om det sen ca alltid. De vet hur barn blir till, känner till ägg- och spermiedonation, ivf, adoption, att män kan vara gravida osv osv. Det är ju inte som att vi satt oss ner med dem och dragit fram en bok och börjat mässa om "när två personer tycker om varandra", men de frågar ju och undrar och så svarar man och så frågar de mer och det ena leder till det andra.

Jag tror inte på att dölja saker från barn så länge det inte är sånt de mår uppenbart dåligt av att veta. Eller sånt som är jättejobbigt att förklara, som idag vid middagsbordet då de ville att jag skulle förklara vad jag menade med att "tillsätta folk i nämnder" och jag kände att min huvudvärk inte riktigt var up for it. Sexprat däremot, walk in the park.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Nice bloǥ rigɦt here! Also your sitee loads up very fаst!
What host ɑre you the usage of? Cann I am ǥetting
your associate link to your host? I wwant my web site liaded uƿ as quickly
as yours lol

Feeel free tto sսrf to my web page - additional resources

presens sa...

Min femåring vet precis hur barn blir till. "Man åker till doktorn och köper spermier, fast vissa har egna, och så blåser man in dem i snippan."