måndag 27 oktober 2014

Sidoregn, inställda spårvagnar, strypgrepp - en helg i Göteborg

Jaha så jag åkte ju ner till Göteborg i helgen. Planen var såhär: träffa en kompis på fredagen, träffa en annan kompis på lördagen, sen åka hem.

Fredagen bjöd på regn. Från sidan. Och jag vet att folk säger att det är vanligt väder från Göteborg, men för att citera en rödhårig Idol-domare: DET ÄR ORIMLIGT! Regn ska inte komma underifrån och sidofrån. Det ska komma uppifrån? Det är därför paraplyer ser ut som gör?! Folk i Göteborg lider ju av gravt Stockholmssyndrom (hehe) eftersom de tror att sånt väder är rimligt? De har vant sig vid att bo där regnet regnar från sidan, där man måste ha våtdräkt för att stå ut och de ba "nä men de e la gött änna". Stört.

I alla fall, fredagen gick som planerat. Orimligt trevligt, men så kan det ju vara. Förutom att jag upptäckte att jag glömt följande hemma: hårborste, mobilladdare, värktabletter. Oh well.

Så lördagen då. När jag skulle ha träffat min kompis redan på dagen, något som hennes magsjuka barn satte stopp för. Så vi sköt upp det till kvällen och jag åkte på bout istället. Herregud vad jag älskar roller derby. Herregud vad jag älskar när jag tror att jag ska vara där ensam och istället får överraskningssällskap av personen jag sa hejdå till kvällen innan och trodde att jag skulle se om kanske ett halvår eller så igen. Och herregud vad jag älskar att det var efterfest för derbytjejerna senare på kvällen, eftersom barnens magsjuka verkade ha flyttat över till föräldrarna och jag stod utan sällskap en lördag i Göteborg.

Men, jag tog mina sociala svårigheter vid hornen och åkte och mötte upp en twitterbekant på en bar full med bajenfans. Lade hela budgeten för barnens vinterkläder på vin. Hade otippat roligt med tanke på att jag är skitdålig på att träffa nya människor. Sen drog vi till derbyfesten och lade även julklappsbudgeten på alkohol.

Och sen.

En tjej trängde sig före mig i toakön, så jag sa åt henne. Varpå hon, efter ett enkelt "ursäkta, men jag var före", tar ett svinhårt strypgrepp, väser åt mig att inte tjafsa åt henne och trycker till så att det gör skitont. Så jag gör som vilken tuff derbytjej som helst gör: jag blir jätterädd och gråter sen på toaletten när jag väl får komma in. För vem fan GÖR så?

Sen.

Mer dans, mer vin, selfie med instagrams selfiequeen @smulsex, träna på självförsvar, träffa roliga derbytjejer.

Men sen.

Så gick vi ut för rök/andningspaus och Galna Tjejen kom förbi och jag var så pass dum att jag frågade varför hon var så arg på mig och så vips, igen, en stenhård hand runt halsen så att jag knappt kunde andas och så hot om stryk. VEM GÖR SÅ?? Jag förstår inte! Jag blev så jävla rädd, igen, och sen kom min kompis till mitt försvar och sen blev det tumult och sen hotade nån med polisen och till sist gick tjejen och hennes gäng och jag stod kvar och grät helt darrig. Jag förstår mig verkligen inte på våldet, oprovocerat våld bara för sakens skull?

Sen repade jag mig, dansade, hade kul och så tog kvällen slut och vi skulle hem. Vilket ju var lättare sagt än gjort eftersom spårvagnarna på grund av tidsomställningen hade... lagt av? Inte vet jag varför, men de gick inte. Vi stod och väntade i evigheter, men ingen spårvagn kom enligt tidtabellen. Till sist tillbringade jag natten på en soffa i Gårda, och fick ställa mig och koka linsvätska klockan fem på morgonen. Smidigt, enkelt, härligt. Verkligen.

Så skulle jag ÄNTLIGEN ta mig hem dagen efter då. Åkte buss till spårvagnen. Väntar på spårvagnen. Spårvagnen kommer och går sönder. Elfel. Spårvagnen står i vägen för alla spårvagnar som ska åt mitt håll. Jag har 4% batteri på telefonen. Jag har inte ätit sen lunch dagen innan. Jag är vilse i en främmande stad. Jag är förvirrad. Tack gode gud att jag hade en egen skyddsängel* som efter mina "jag vet inte var jag är, jag vet inte hur jag ska komma hem"-meddelanden kom och hämtade mig med bil, körde mig till lägenheten jag lånat över helgen, väntade medan jag rusade runt och packade och bytte om och sen tog mig på lunch innan mitt tåg gick.

Tåget ja. Tåget som inte hade en fungerande toalett och som på grund av elfel inte kom fram dit jag skulle så att jag fick vänta på att mamma skulle komma och hämta mig i Laxå. Just ja, hade ju inget mobilbatteri heller.

Denna helg alltså. Har varit HELT fucked up när det gäller kollektivtrafik. När det gäller allt annat? Rätt episk. Förutom psykotjejen som försökte strypa mig. Och förutom magsjuka barn - även om det inte var mina.

Men annars? Rätt konstig, men väldigt väldigt härlig.

Kul det är med grå måndag nu då. Verkligen.

*(Alltså nån som står ut med att umgås med mig fredag, lördag OCH söndag är verkligen ängel. Eller släkt/gift med mig.)


2 kommentarer:

Maria sa...

Men herregud vilken otrolig typ. Och vilken otrolig dålig uppvisning av väder och trafik av min hemstad. Skäms å hens vägnar.

Kerstin sa...

Otäckt med galna våldsamma människor. Skönt att du inte blev skadad Ellen och dessutom tillslut kom hem ordentligt!