lördag 27 december 2014

Julen, en recap.

Vi har haft det lugnt och skönt. Verkligen såhär jättemysigt trevligt och idylliskt. Jag har läst flera böcker och har nya olästa kvar. Barnen blev glada över alla julklappar och nu idag hittade vi ett gammalt wii i en affär runt hörnet och efter en skridskotur har de spelat hela dagen.

Jag vet inte riktigt hur man ska resonera kring hur mycket barnen får spela. Såhär: jag vill helst ligga och läsa/slösurfa/se på serier vissa dagar. Vill inte lämna soffan. Men av barnen avkräver jag att de ska leka och sysselsätta sig på nåt annat sätt än att spela/se på film. Fast det blir lugnare, trevligare och skönare för hela familjen om alla ibland pysslar med just det de vill göra.

Sen är jag gärna ute och hittar på nåt med ungarna om det typ finns snö. Pulka är skitkul. Skidåkning också. Gå till en lekpark och gunga och frysa och ha svintråkigt för att man nödvändigtvis ska Akvitera Barnen? Gör jag helst inte.

Äh, vi ska göra pizza ikväll och se på mer film och serier. Chèvre, salami, finhackad chili och färskpressad vitlök är ett idiotsäkert toppingtips.

Nu ska jag börja läsa Gone girl. Sist av alla säkert. Skit samma.

1 kommentar:

Maria sa...

Ska bli spännande att se vad du tycker om Gone Girl. Jag svängde mellan att det var genialiskt (första halvan) och lite tröttsamt (andra halvan). Så det var en dynamisk upplevelse för mig. Mao: bra.