tisdag 26 januari 2010

I'm thinking att det är synd att jag bantar...

Imorgon är det min föräldralediga dag. De senaste onsdagarna har vi varit på biblioteket, men jag är rätt så säker på att det var därifrån Emmy fick sin magsjuka och dessutom så är det ju närapå självmord att bege sig dit ensam med två barn som inte alltid tycker att mamma har rätt. Så imorgon får det bli något annat. Noa har lyckats boka in "värsta byggardagen". Eller rättare sagt, han frågade om vi inte kunde bygga höga torn och stora byggnader. Det var hans språkfattiga mamma som myntade begreppet "värsta byggardagen".

Men i genusandan som alltid genomsyrar mitt föräldraskap måste vi ju göra något som inte bara är hårt och byggigt. Typ baka.

I'm thinking världens godaste äppelkaka? Receptet som kommer ifrån min mormors systers granne någonstans nere i landet. Mormors syster är död sedan länge, om grannen lever vet jag inte. Men "Ullas äppelkaka" har inte försvunnit.

I'm thinking chokladbollar? Det är ju så enkelt. Tyvärr är det också mördande gott. Nåja, det tycker ju barnen också, så om jag vänder ryggen till i fem minuter behöver jag inte oroa mig över att bli frestad.

I'm thinking drömmar med chokladsmet emellan? Då måste först svägerskan konsulteras, men det känns bara rätt och riktigt. Inte kan man väl ha en bakdag utan att använda diverse släktrecept?

Vad är era favorittips för bakning med barn?

(Den som säger surdeg blir bannad härifrån för alltid, bara så att ni vet. Jag vill ha socker och fett, det hoppas jag att ni förstår!)

4 kommentarer:

Lo sa...

I'm thinking världens kladdigaste chokladmuffinsar. Mmmmmm.

Fia sa...

Av nån helt outgrundlig anledning blev jag just sugen på Silviakaka, mest för att komma åt den livsfarliga smörkrämen. Det är bra skit det!
Jag som inte är så mycket för sött annars, utan mest äter gräs och brysselkål och sånt. Yeah right.

presens sa...

Äh, det är mycket roligare att bygga än att baka.

Leos pappa sa...

sandkakorna brukar bli fina, men jag känner att det inte riktigt är säsong för en del av ingredienserna