torsdag 28 januari 2010

The reacher vs. The settler

I HIMYM häromdagen lanserades teorin om att i varje förhållande finns det en reacher, som jagar någon som egentligen är out of hens league. Så finns det då självklart också en settler, som nöjer sig med någon som är lite "under". Om ni fattar. Det är väl lite som den gamla teorin om att det i varje förhållande finns någon som älskar den andra lite mer än hen blir älskad tillbaks.

Ha ha, sa vi. Så är det ju inte, sa vi. Sen började vi gå igenom bekantskapskretsen (oh yes, det är nu ni ska undra för er själva hur vi tänkte!) och fann att i vissa fall var det uppenbara settler/reacher-förhållanden medan i andra var det stört omöjligt.

Själva ville ingen av oss ta steget ut och säga "jag nöjde mig med dig". För hur awkward vore inte det? Till sist enades vi om att när vi började var jag lätt settlern och han reachern, men nu har han gått om mig. Medan jag fött barn och förlorat min unga vackra kropp (jodå ironin flödar här) så har han blivit mognare och bättre. Medan jag bara blir sämre med åren blir han roligare, får fler vänner och avancerar yrkesmässigt. Jag peakade i gymnasiet, hans bästa tid är nu. Den tanken somnade jag med igår kväll.

Jag tror att vi ska sluta titta på "How I met your mother".

8 kommentarer:

j...l sa...

Nu är väl du ironisk lite här och var az uuuzual men alltså, så jäkla typiskt kvinnor att titta på sin tillvaro med mansidealiserande glasögon. Den lilla kvinnliga skruttprestationen som att bära och föda barn var väl inget. pffftt liksom.

terry sa...

MEN ELLEN!!!! SKÖNHETEN LIGGER JU I BETRAKTARENS ÖGA!!!
(ps. vi är precis lika snygga, han och jag)

Ellen sa...

Terry - lyllo dig! Men jag är förvisso fortfarande snyggare. Bara inte ett lika bra kap. ;-)

j...l - men sa jag det eller? Det spelar ju ingen roll VARFÖR, men just nu är han ett bättre kap än jag och hade vi träffats nu hade jag varit reachern.

leos mamma sa...

...är det nu man ska vara lite rädd att man ingår in den där ovannämnda bekantskapskretsen...??

Veronica sa...

Hahaha, sa ni nåt om oss?

Ellen sa...

Linda - det du! :-D

Veronica - du får väl fråga ut mig på lördag när jag fått i mig några glas vin. ;-)

leos mamma sa...

*noterar*
vin. fler glas än på nyår. snarast. m-hm.

Veronica sa...

:-D Ser fram emot imorgonkväll! Ja, inte bara för ev smaskiga avslöjanden då ;-)