lördag 16 januari 2010

Vad är det för fel på finnar?

Nu spammar jag min egen blogg, men må så vara.

Jag undrar bara om någon har något svar på ifall det är så att döva och finnar är smått efterblivna eller kvar i 80-talet eller vad är deras problem? Har ni någon gång sett barnprogram på finska/teckenspråk så fattar ni vad jag menar.

Vanliga barnprogram har liksom evolutionerats fram till en någorlunda modern produkt. Finnarna och de döva verkar inte alls ha hoppat på tåget. Här talar vi om klippa och klistra, människor utklädda till hundar, buskis, överspelande överspända människor; program som får min tvååring att fråga vad det är för fel på tvn.

Jag har ju finskt påbrå själv (som alla andra) och känner helt normala och trevliga döva människor, så jag tror inte att problemet ligger där. De som skapar barnprogram för finska barn och döva barn kanske har något emot dem? Det kanske är en stor konspiration? Långt innan facebook ens fanns joinade en massa illasinnade människor en grupp som hette "Vi som hatar finska och döva barn och därför vill ge dem världens sämsta barnprogram"?

Ja, så måste det vara.
Det är säkert de som ligger bakom 9/11 också.

6 kommentarer:

JsN sa...

Pytte fullständigt ÄLSKAR Elias äventyr! Och fastnar gärna i det där som är hälften på finska hälften på svenska!

Malinka sa...

Illast ute är de samiska barnen. Allvarligt, det är nog det värsta jag har sett i barnprogramsväg. En överspelande kvinna som hoppar ut och in i buskar och bakom stenar! Brrr.

Men mina barn gillar faktiskt Sagoträdet (som är tecknat).

Cecilia sa...

Det underliga är ju att det är bara dom svenskproducerade finska barnprogrammen som suger. De barnprogram som sänds i Finland är ju faktiskt riktiga barnprogram. Men finnar är lite retarderade. Något jag kan intyga då jag har en äkta hälft från grannlandet i öst...

Ellen sa...

Cecilia - aha! Det är alltså vi svenskar som hyser något slags agg gentemot finnar, samer och döva? Det kanske är någon sd-mupp som skapat hela den här traditionen av vidriga barnprogram?

Cecilia sa...

Ja, mycket möjligt. Förutom agget verkar det som att de finska/samiska/döva barnen ska tråkas ihjäl dessutom. Varför kan man inte göra Bolibompa-liknande program istället för att låta män springa omkring utklädda till hundar roa de stackars liven?

Ellen sa...

När mannen utklädd till hund lägger sig på rygg för att bli kliad på magen av den unga (äckligt entusiastiska tjejen), då vill jag bara kräkas. DET borde Uggla ha skrivit en låt om.