onsdag 27 januari 2010

Sunk.

Vi ska äta fiskpanetter (färdiggjorda!) och pommes frites i ugn (färdiggjorda!) samt remouladsås (färdiggjord!) ikväll. Det känns så himla sunkigt. Att inte panera en rödspätta, skära till lite potatis och röra ihop en egen sås känns lite förbjudet. Det är nästan som att ertappas med att köpa en hämtpizza mitt i veckan eller något sånt.

Vad har ni för sunkmat som ni tar till de kvällar när ni inte orkar laga riktig mat?

12 kommentarer:

JL sa...

Panerad torskfilé (färdiggjord) ris (tja måste ju kokas) teriyakisås (färdiggjord) grönsaker (frysta i påse) öl (färdigbrygd i burk)

Ellen sa...

Va? Brygger du inte din egen öl? Alltså, det finns en gräns för hur slapp och lat man kan bli.

presens sa...

Vår pizzeria har börjat med hemkörning...

Annars: Fiskpinnar, quornschnitzel eller linssoppa.

Annica sa...

Pizza såklart :-) Eller makaroner, ost & grillkrydda, fast det sista är nog bara när jag är hemma själv. Så sunkit så inte ens sambon vill ha!

JSN sa...

Annica, (snabb)makaroner med ost och smör är ju jättegott!

JAg vet inte, jag är kanske konstig, men jag har nog ingen mat jag skäms över eller tycker är sunkmat. Iaf inte så länge det inte äts _för ofta_ JAg har ett batteri enkel snabbmat som vi tycker är gott som jag alltid kan trolla fram när ingen orkar laga mat och vi är trötta. Men ofta är någon av de rätterna inplanerade under veckan just för att ha en dag då maten fixar sig själv bara man kommer innanför ytterdörren.

terry sa...

Korv stroganoff. Gott som fasen och skitenkelt, men oh så skabbigt.

Lo sa...

(icas) frysta köttbullar och pulvermos. en gång trodde jag aldrig att pulvermos skulle ingå i min mathållning, men...

Tove sa...

Mitt slappaste är nog spagetti med ost och ketchup. Detta är dock inget jag skäms över. Något jag däremot helst inte visar upp i matlådan för kollegorna är konceptet köttbit + färdigfrites + bearnaisesås. Shit, det är riktigt jobbigt! För det är inte bara asflottigt, klyschigt, ickegrönt och äckligt att mikra, det är dessutom något man lagt pinsamhetspengar på. Pengar som borde ha gått till något mer genuint. Och så kan man få kommentaren "åh, har du lyxat till det?" och man kan inte svara "nämen vaffan, detta är sunk!" för det känns som att säga "jag är van vid fiiinare" ungefär. Hellre kokt spagetti, bara, i matlådan alltså.

Petra sa...

Det finns alltid en bit paprika eller broccoli att knyppla ihop en sallad av. Till pastan. Med bacon. Och parmesan. Ta da. Måltid. Utan skam.

Koooom till mig och inspireras till lättlagad mat. Och god. Eller iaf ätlig. Oftast. Annars får man ta vin till.

Malinka sa...

Jag skäms inte och särskilt sunkigt kanske det inte är, men:

Fiskpinnar med potatis, ärter och Felix salladsdressing (ist.f. remuladsås, fråga inte hur den kom att bli fiskpinnesåsen numero uno).

Falukorv med potatis, sockerstekt lök, tomat och ketchup.

Ellen sa...

Tove - men precis! Det är liksom inte att jag inte orkat laga mat som är det lite skämmiga, utan att vi istället för att slänga ihop någon enkel pasta, tar sån "dålig" mat. Vi handlade ju liksom INFÖR den här måltiden, så det var inte ens något vi hade hemma. Därav skämmigheten. :-)

emmaw sa...

Färdig pytt i panna med stekt ägg och ketchup.
Wienerkorv med bröd och ketchup.
Färdiga köttbullar med makaroner och ketchup. (ständigt denna ketchup!)
Och så makens favorit: lövbiff med färdiga pommes och persiljesmör.