lördag 8 maj 2010

Höjden av...

Vet ni vad höjden av korthet är?
- Att sitta på trottoarkanten och kunna dingla med benen.

Vet ni vad höjden av snabbhet är?
- Att släppa en sten från 10:e våningen, springa ner till 5:e våningen och ge den fart för att sedan hinna ner till marknivån i tid med att fånga stenen.

Vet ni vad höjden av fräckhet är?
- Att ringa till en 87-årig man (med höftproblem) och be honom komma och tvätta ens fönster, för själv har man inte tid.

Gud vad jag önskar att jag hade tagit det sista exemplet från en barndomsbok det också. Istället är det min morfar som lite uppgivet satt vid vårt bord i morse som först berättade om läkarbesöket för den onda höften, och sen sa att han ju egentligen hade tänkt ta det lugnt, men så ringde ju Gittan (hans särbos dotter som btw bor ca 100 meter ifrån sin pappa, som i sin tur är kanske 10-15 år yngre än min morfar) och behövde hans hjälp med att tvätta fönstren i hennes stora hus. För hon hinner ju inte själv, hon har ju lamm och jobb inne i stan och barn och allting. 

Och han är ju så snäll min morfar, han kommer ju åka dit. Precis som han kommer åka till min morbror som behöver hjälp med att hugga ner ett träd. Precis som att han åker precis överallt och hjälper precis vem som helst, beroende på vems tur det är att utnyttja honom den här gången.

Så nu vet ni. Höjden av fräckhet är en vuxen kvinna med jobb och pengar som inte kan tänka sig att pröjsa för att någon ska komma och putsa hennes fönster. Istället ber hon en nästan-nittioåring, för herregud - han kan ju inte säga nej.

2 kommentarer:

ak sa...

DÖR. Det skulle kunna gälla min mormor, men då hade det mer varit "en vuxen kvinna med fet avtalspension, utflugna barn och villa som ber en nästan nittioåring med rullator att åka kollektivt tvärsöver stan och sköta trädgården när ägarinnan är på semester". Alltså, DÖR.

Annica sa...

Blir så förbannad när jag läser sånt här. Vilket IDIOT. Nästa gång du ser henne, hälsa från mej.