lördag 7 januari 2012

C D Am

Emmy fick en gitarr i julklapp av oss. Nu vill hon att vi ska lära henne spela på den. Ingen av oss kan spela gitarr.

Lite fail på den kan jag känna. Å andra sidan lärde jag mig spela gitarr på någon vecka i högstadiet. Hjälpligt alltså, inte bra. Så jag tänker att, hur svårt kan det vara? Och så tänker jag att just ja, det är ju inte jag som ska kunna. Det är en fyraåring. Då känns det genast lite svårare.

För är det något jag inte är så är det pedagogisk när det kommer till att få barn att lära sig nya saker; noll tålamod och allt sånt. Så chansen/risken för att jag om några månader lägger upp en video på Emmy när hon spelar gitarr är alltså närapå noll. Om vi inte skaffar en privatlärare då, vilket ni, om ni känner mig rätt, borde inse är en väldigt möjlig lösning på vårt problem.

Musik, litteratur, teater, dans och all övrig kultur är sånt vi kommer uppmuntra så mycket att det säkerligen kommer slå bakut och ungarna kommer ha Gladiatorerna som favoritprogram som 30-åringar. Kulturskymning, due to vår önskan om kulturförkovring.

Då förskjuter vi dem. Vi har ju tre stycken i alla fall, någon lär ju bli kvar i vårt nät. Tror ni inte?

( Ibland tycker jag att det är gulligt med människor som läser min blogg och fortfarande har någon slags bild av att jag är en fin människa. Men för att reda ut det missförståndet en gång för alla då: elitist - javisst!)

6 kommentarer:

Helen Rosenberg sa...

Hehe... det var på grund av de här inläggen jag fastnade för din blogg från första början. För att du inte alltid framställer dig som värsta perfekta föräldern, eller supergodaste människan överhuvudtaget. Det är klart att en vill att ungarna ska bli lite kulturellt bevandrade, även om en själv inte lyckats med det.

Här tänker vi att det vore trevligt om de blev lite friluftsiga också, för det är ju bra om de vill bli lite sunda och sådär. Men forskning visar tydligen att sambandet mellan föräldrars friluftsighet och barnens är enormt stor, så sannolikheten att våra ungar ska bli såna som springer runt i skogen en massa är nog inte särskilt hög... hmm... Hoppas det går bättre med kulturen!

Ellen sa...

Nej men gud, jag vill definitivt inte ha skogsmullar till barn. Jag vet inte, men jag är djupt skeptisk till friluftsmänniskor. Alltså riktiga sådana. Jag tänker att de prioriterar natur framför kultur (för hur mkt fritid har de liksom), och någon som väljer kottar framför en god bok, eller att grilla korv framför teater - den kan man ju inte lita på?!

Helen Rosenberg sa...

Jag tänker att det vore bra om de är så hälsosamma som möjligt... =)

Men jag kanske är naiv - föreställer mig liksom någon kombo där de grillar korv eller plockar bär/svamp/nånting på dagen, går hem och tar en dusch för att sedan gå på teater.

Danitra sa...

Minns inte om ni har en iPad eller inte, men om: http://itunes.apple.com/us/app/wildchords/id453707538?ls=1&mt=8

Ellen sa...

Danitra - jo, det har vi. Ska kolla upp det! Tack för tipset.

Anonym sa...

Kulturskolan! Mina barn lärde sig spela gitarr där, tror åldersgränsen var 6 år..