onsdag 18 januari 2012

I brist på annat: en lista!

Det är aldrig någon som vill veta något om mig. Jag kan aldrig slappa till det med "frågestunder", eftersom jag uppenbarligen är helt ointressant. I linje med detta är det heller aldrig någon som "utmanar" mig att göra en lista. Men! Bondhustrun skrev att alla borde göra den här, och jag är ju en av alla, så jag tar det som en direkt uppmaning.

Så det så!

1. Vad gjorde du för tio år sen?
Oj. Jag skulle snart fylla 18. Gick i tvåan på gymnasiet, var i ett stadigt förhållande sedan 1.5 år. Hade snälla vänner. Bodde i stan, eftersom mamma och pappa hade skilt sig. Alltså, jag var nog rätt så lycklig just då. Mitt sjuttonåriga jag mådde nog faktiskt väldigt bra. Vad skönt! 

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Var gravid och så makalöst trött på det. Kämpade med att hantera barn, stor mage och så var jag stressad över inlämningsuppgifter, jobb och annat. Det var inte en kul tid alls faktiskt. Jag mår bättre nu. 

3. Fem snacks du gillar:
Räknas godis? I såna fall: lösgodis, alla gånger! Men också chips (antingen salt&vinäger, sourcream&cheese eller saltade med dip till), ostbågar och popcorn med smält smör. 

4. Fem sånger du kan hela texten till:
Oj. Jag är väldigt bra på låttexter, så det är nog väldigt många.

Men för att göra det enkelt för mig, så: alla de största hitsen av Beatles, samt alla låtar på Håkan Hellströms första skiva. Och så klart varenda jävla signaturmelodi till varenda barnprogram på barnkanalen. "Timmy, hej Timmy..."

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär:
1. Betala skulder först. Visst låter det tråkigt, men det skulle jag.
2. Skänka bort. Till mamma, mormor och min syster. Till barnen också, fast i någon slags fondform - så att de inte kan resa upp allt när de fyller 18 och vill "förverkliga sig själva". Kräks. Och lite välgörenhet.
3. Resa. Åh herregud. Jag skulle åka till alla ställen jag alltid velat se. Resa!
4. Flytta. Fast först skulle vi ta in hantverkare och trädgårdsmästare och färdigställa det här huset precis som vi har tänkt oss det. Sedan skulle vi ordna en visning via mäklare, men vi skulle inte sälja huset. Vi skulle skänka bort det till några som vi verkligen tycker "förtjänar" ett gratis hus. Typ en supertrevlig barnfamilj som inte får lån, eller en ensamstående mamma som vill ut på landet. Så skulle de få huset av oss, och vi flyttar till ett trähus med två våningar och pool.
5. Spara/Investera. Så att vi kan leva på det för alltid, och slippa jobba. Då ska jag skriva romaner hela dagarna, på sommaren i något hus i Frankrike. På vintern i New York. Dit jag flyger för att komma undan vardagen där hemma. Typ.


6. Fem dåliga vanor:
Jag skriker för mycket. Fy mig.

När jag sitter och pillar på iphonen fast jag borde vara närvarande i nuet. 
Jag knögglar ihop alla mina kläder och slänger in dem på hyllan, istället för att hänga och vika dem fint. 
Jag är skitdålig på att tanka bilen. Kör den tills tanken nästan är tom och hoppas att någon annan (dvs min man) ska göra det istället. 
Alltså, jag sminkar i princip aldrig av mig. 

7. Fem saker du gillar att göra:
Sova! Det är så makalöst underskattat!
Mysa med familjen på helgkvällarna. Tända ljus, något bra på tv, lite gott att äta. Älskar det!

Rida.
Umgås med ett barn i taget. De är så underbara när de inte behöver konkurrera om uppmärksamheten.
Bli masserad. Dock gillar ingen i familjen att massera, vilket är lite fail. Jag brukar försöka betala barnen för att de ska massera mig, men vi blir alltid osams om vad taxan ska vara. 

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Harembyxor

Sån här, vad heter det? Bodysuit? Nej. Jumpsuit! Det!
Onepiece
Foppatofflor
Stora, oformliga oversized-tröjor pga ser gravid och enorm ut då. 

9. Fem favoritleksaker:
iPhone
Bärbara datorn
Majken
Vårt fussballbord
Noas kalahaspel

Det var det! Ni hade inte bett om det, men ni fick det ändå. Nu tänker jag göra en lika storstilad gest och säga att jag vill att DU gör den. Ja, precis. Just DU! Gör den, för min skull? Tack!



6 kommentarer:

presens sa...

Jag gillar bloggdesignen. Ville bara säga det innan jag rusar och gör listan. :-)

Tahira Faye sa...

Oh jisses vad snygg bloggen blivit!

Ellen sa...

Tack hörrni! :)

Nettan sa...

Jag har precis hittat in till dig så denna lilla utmaning du fått (tagit ;-)) passar alldeles utmärkt för att "lära" känna dig. / Nettan

Helen Rosenberg sa...

Ja, jättefin är bloggen!

Och för din skulle gjorde jag givetvis listan.

Och för att faktiskt ställa en fråga till dig: vad är det för skrivuppdrag du pysslar med?

Ellen sa...

Välkommen Nettan!

Helen - allt möjligt. Jag är copywriter och skriver främst för företag, typ till webb eller trycksaker. Men också lite artiklar till tidningar, ett reportage dyker snart upp i en föräldratidning. Visar er då. :-)