söndag 18 mars 2012

"Här kan man ju tjäna sig en hacka"

Det har ju blivit så himla trendigt med köp- och säljgrupper på facebook och idén är ju god. Tycker jag. Men vad är det för jäkla miffon som tror att någon ska vilja köpa en tio år gammal plastlampa från Ikea för 300 kronor? En vitmålad fyrkantig låda där de med darrig hand har skrivit "love, laugh, live" för 450 spänn?

Jag får sitta på händerna för att inte hoppa in med ett "really, du känner inte att du tar i så du spricker nu?" eller helt enkelt bara skratta åt dem. Nästa gång någon försöker sälja fyra Guillou-pockets för 250 kronor kreverar jag.

Är det bara Örebroare som är så förbannat clueless om vad saker är värda, eller har ni märkt av samma fenomen?

4 kommentarer:

Livet sa...

Det är lika illa här i Hultsfred Jag får hålla tillbaka min impuls att agera likadant själv.

Anonym sa...

Eller när folk på fullt allvar fotar och lägger upp en pryl för 5 kr. Nog för "alla bäckar små" men jag kan inte låta bli att fråga mig hur det kan vara värt att fota, lägga upp bild, bestämma tid då någon ska komma och köpa prylen... och i handen få en femma.

Lisa sa...

Jaaaa!
Gudars, det här skrattar jag ofta åt.
Alldeles särskilt åt de där "shabby chic" hemgjorda vitmålade sakerna med plattityder.

Jag var på en barnloppis för ett tag sedan, och det var ju löjligt vad försäljarna ville ha.
Nej, jag tänker inte betala 25 kr för en Lindextröja som redan ser ut att ha blivit nedärvd några gånger. Vid sådana tillfällen är det ju läge för "många bäckar små", men annars håller jag även med anonym här ovan.

Anonym sa...

Här är det mycket åt andra hållet. Folk lägger ut tröjor o byxor för 15-20 spänn o genast är det nån som bjuder 10.