måndag 5 mars 2012

Ratatatata... veckans mat!

Soppjakten fortsätter. Förra veckan gjorde jag en oätlig morotssoppa med curry, det kommer inte upprepas kan jag ju lugnt säga. Den här veckan ska vi istället äta ostsoppa. OSTSOPPA! Jag tror att det kan bli godast någonsin. För att lugna er kan jag ju säga att det inte är smält ost som har mixats, utan en mexiinspirerad soppa med cheddarost, hönsbuljong, vin, chili och lök. Det blir nog bra.

Förutom ostsoppan ska vi äta:


Helstekt kyckling med sötpotatis
Stekt torsk med aioli och pommes
Spagetti med het räksås
Hemmagjord salamipizza
Kycklingenchiladas
Fisksoppa med saffran, vitlöksbröd

Nu blev jag hungrig.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag tycker det låter jättegott Ellen. Undrar bara om dina ungar äter all mat? Känns som att jag skulle få göra alternativ till räksåsen, fisksoppan och ev även torsken till mina :( Och det är ju så himla trist, jag vill att alla ska äta samma mat och inte behöva göra fiskpinnar till barnen istället för schysst fisk.

Ellen sa...

Ha ha ha ha. HA ha ha ha ha ha. Ursäkta, men ha ha ha ha ha.

Noa äter ingenting. Och sen smäller han till på att äta något helt otippat. För att sedan återigen inte äta saker han ätit förut. Så vi anpassar inte sådär. Ibland får de korv eller pannkakor istället, men annars så lever de på luft tror jag?

Nej men allvarligt då, den här veckan kommer de äta kycklinglår utan sötpotatis, men med broccoli.
Ostsoppan smakade de på och vägrade. Sedan kommer de äta både torsk och pommes, och nog slinker räksåsen och spagettin ner. Pizzan äter de självklart, kycklingenchiladasen kommer de bara peta i, och fisksoppan kommer de vägra äta men mätta magen med vitlöksbröd.

Typ så. ;-)

Jenny i Malmö sa...

Jag som har fått intrycket att dina barn äter allt!

Har fortfarande inte kommit över hur dina barn käkade ostron i mängder när ni var i Frankrike. Det var i och för sig i en period när Molly matvägrade som värst så jag var väl lite extra känslig just då.

Hur som helst kändes det av någon anledning lite skönt att läsa att jag hade fel. Jag är nog inte speciellt storsint när allt kommer omkring... ;)

Ellen sa...

Oj nej!

Noa åt massor av musslor när vi var i Frankrike, men det är sån han är. Hans favoritmat är franska musslor och strutspastrami liksom. Men han gillar inte vanlig kycklingfilé. Bläckfiskringar är mums, men köttfärssås går inte ner. Väldigt kräsen finsmakare med andra ord.

Emmy äter egentligen det mesta men är fyra år och larvar sig därefter.

Majken däremot äter allt som smakar mycket. Härligt!

Jenny i Malmö sa...

Ha, ha, ha!
Jag har tänkt på det där inlägget många gånger och i mitt huvud var det alltid ostron!
Hur som helst såg det alldeles underbart ut på bilderna.
Molly är 4,5 och vi siktar på att få henne nyfiken på mat tills hon hon flyttar hemifrån. Det känns lite lättare om man ser det i det perspektivet.
Beata är sju månader och äter det mesta. Att få mata sitt barn med sked denna gång känns enormt tillfredsställande! ;)