onsdag 28 mars 2012

Spegel, spegel på väggen där, säg vilken hårfärg som snyggast är.

Eller, inte spegel då. Datorskärm.

Jag hittade till Taaz via Karins Konstgrepp och är fast. Karin är en sån där härlig, skön och rolig människa och provar kul frisyrer och sminkningar. Jag? Jag är en ytlig människa och har nu tillbringat en ansenlig mängd tid med att försöka lista ut vilken hårfärg jag ska ha.

Ja, jag vet. The neverending story och det kanske är skittråkigt för er. Men! Det finns, som i de flesta långkörare á la våra bästa år, en twist! Stefano kommer inte dyka upp här på bloggen, men lyssna på det här: jag vill inte bli blond! Eller okej, vill och vill. Jag vill gärna vara blond men jag orkar bara inte. Jag orkar inte fixa och trixa med blekningar och färgningar och slitet hår och sån skit. Orkar inte.

Dessutom var jag inte så snygg i blond heller enligt min nya husbibel makeoversidan. Det KAN ju ha att göra med att blonda färger alltid ser muppiga ut när de inte är verkliga, men eftersom jag behöver hänga upp mitt beslut på något så får det vara så. För tillfället.

Alltså inte:


Och faktiskt inte heller: 


Däremot: 






Fast då helst med den här frisyren, som jag tycker gör mig lite lik snövit. Vilket man ju kan låta bli att hålla med om, om man vill. Vilket man säkert vill. Låta bli alltså. 





















Vad jag vill? Få smakråd så klart!
(Somnade du när du såg Trassel pga totalt ointresse av hår behöver du inte. Jag lovar.)

11 kommentarer:

Anna sa...

Jag tror du ska chilla lite med för mörka och kalla färger. Krävs en jäkla massa smink för att få med ansiktet då. Du har så försiktiga varma färger i nunan.

Lovika sa...

Du passar så fint i det rödaktiga!
Men det viktigaste är faktiskt hur det känns och det kan ju bara du svara på ;-)

Linda sa...

Det röda var finast.

Ellen sa...

Tycker ni? Alltså, jag trivs bra i rött men har fått höra att jag ska ha just kalla färger och tänkte därför att det röda blir för varmt?

Anna sa...

I blonda toner kan du sporta både varmt och kallt tycker jag. Men både mörkt och kallt tror jag blir knepigt.

Ellen sa...

Men åh, säg inte så. Jag vill ju egentligen vara blond men orkar inte pga jobb och hårkvalitet.

Räknas rött som blond ton? ;-)

Anna sa...

Strawberry blond! Googla Nicole Kidman. Min favvofärg.

Karolin sa...

Jag tycker det röda passar dig finfint, från vad som syns på foto då. Sen instämmer jag i strawberry blonde, tror stenhårt på det!

Anonym sa...

det röda var ju definitivt finast, utan tvekan.

Åsa sa...

Rött! Rött är alltid rätt, vettu.

Bittersweet symphony sa...

Jag är ingen expert alls och kan ingenting om varma och kalla färger med mera men jag tycker att både den mörka och den röda färgen passar dig utmärkt, dock inte den blonda. Personligen tycker jag att mörkt hår ofta lyfter ett utseende för det bidrar med en fin kontrast, risken med blont hår är att hela intrycket blir väldigt blekt och färglöst. Eftersom du har mörka ögonbryn så ser den mörka färgen dessutom väldigt naturlig ut på dig. Jag har själv typisk, skandinavisk råttfärg men mörka ögonbryn och har färgat håret mörkt brunt i många år nu och ingen kan någonsin gissa att det inte är min naturliga hårfärg (inte ens frisörer).