tisdag 29 mars 2011

Girig som fan.

Idag behövde jag komma hemifrån efter en natt av sövande av barn som inte vill sova. Vädret var dock kasst, så jag tänkte "köpcentrum". För finns det något trevligare än att göra av med pengar? Men till köpcentrum kan man inte dra med en bebis som inte ens fyllt två veckor, så jag lämnade la bébé med le papa och tog med mig det största barnet.

Och hilfe vad mycket fint det fanns! Jag hittade "måste ha"-smultron i varenda affär vi gick in i. Till och med på Clas Ohlsons! Då är det illa.

Men mammapenning blir ingen fet av (tyvärr innebär det inte att man slipper banta bort mammakilona), så jag lät det mesta stanna kvar i sina respektive butiker. Jag misströstar dock ej, det finns två ljuspunkter framöver:

1) Jag fyller år nästa vecka. Visserligen inte jämnt, så att folk känner sig nödgade att överösa mig med presenter. Men nog borde jag kunna skrapa ihop nog med födelsepoäng för att få mig en fin klänning eller två.

2) Majkens första barnbidrag kommer. Precis som i monopol är det trean som räknas när det gäller att casha in: tredje huset ger sjukt mycket mer än de tidigare två, och så är det även med barn. 3 750 sköna kronor kommer in den 20:e april. Och då är det inte uscados, utan riktiga pengar. Himla sweet det där, särskilt eftersom trean börjar kosta pengar först om många många år. Tills dess får hon ärvda kläder och skor. Och jovisst, hon är ersättningsbarn och ersättning kostar ju pengar. Men just pga att hon är ersättningsbarn bajsar hon bara en gång per dag, så det vi förlorar i mat får vi igen i blöjutgifter. Score!

Sen är hon ju himla söt också. Så vi skaffa 'na inte bara för pengarnas skull. Fina klänningar till mor sin är sånt hon bjuder på av sin godhet, så det så.

Inga kommentarer: