onsdag 9 maj 2012

Jaha.

Då fortsätter vi sjukstugan då. På grund av dålig planering (eller bara glupskhet) åt jag upp allt godis igår. Mycket mycket dumt. Fast jag vet ju inte ifall Majken fortfarande är sjuk, eftersom hon fortfarande sover. Just detta att hon fortfarande sover får mig dock att misstänka att hon just är sjuk fortfarande. Nästan som Schrödingers katt. Nästan.

Hästsuget har blossat upp igen. Hur GÖR man för att inte vilja köpa en häst i tid och otid. Liksom, det är svindyrt och jobbigt och man måste åka dit varje dag (om man nu inte delar med en annan familj, vilket jag lutar åt) och ungarna kanske tröttnar? Men samtidigt: gosa med en häst, tävla, rida ut på långa vackra uteritter, att alltid ha en bästa vän som förstår en, det blir ju ändå så dyrt med ridskola...

Jag vet inte. Vi hade ju häst när jag växte upp. Fodervärdshäst som vi delade med en annan familj. Vi klarade det ju, det gick ju bra. Fast samtidigt kommer jag ju ihåg hur jäkla o-kul det var att cykla dit i snön och kylan för att ge sig ut på en iskall tur med sönderfrysta fötter och fingrar. Fast ännu mer samtidigt (eh) kommer jag ju ihåg hur vi red barbacka med hästarna i bara grimmor ner till deras sommarhage. Hur vi red iväg till ridskolans hoppbana i skogen och röjde loss, hur vi tolkade efter hästen på vintern.

Jag vet inte, som sagt. Lösningen är kanske att när barnen är stora nog att åka till stallet själva skaffa en liten häst plus en större ponny, så kan både förälder och barn rida tillsammans. Och så dela med en eller två andra familjer. Och så bygga ett stall på tomten, för att det är skönt med närhet. Och så ha hästen som en fodervärdshäst, inte en egen, för att minimera kostnadsrisken?

Det här är lite samma sak som när jag blir sugen på att skaffa hund. Jag kan vara skitsugen på det, för det vore ju så mysigt, men sen kommer en regnig vecka och jag tänker på hur jobbigt det vore att behöva gå ut med hunden. Och då vill jag inte ha någon hund längre.

Stackars mina barn. De kommer inte få någonting bara för att deras föräldrar är lata!

5 kommentarer:

Lovika sa...

Det som får mig att väga över på "ingen häst-sidan" är

* hur uppbunden man kände sig (och var) när man ALDRIG kunde hänga med kompisarna på veckokvällar eftersom man måste till stallet.

*hur oerhört mycket tid man fick över när man väl sålde hästen.

* att maken är tokallergisk

Ellen sa...

Ja, men därför tänkte jag ju att vi skulle DELA på jobbet... ;-)

Nej jag vet, det är jättemycket jobb och tid.

Liberty Fizz sa...

Vad svårt! Jag har hund, och även om vu funderade i evigheter, så är det värt det! Det enda jobbiga är saker som kennel på semestern (så resor blir dyrare) och promenader etc.
Vill också ha häst, men herregud vilket jobb..!
En vän till mig har en, och hon går upp vid fyra för att hinna sköta hästen innan jobbet..fy faan!

Karolin sa...

Vår högst neurotiskt lagda hund har den mycket uppskattade egenskapen att fullständigt avsky regn. Försöker man få henne att gå längre än absolut nödvändigt så blir hon jättesur!

Och hästtankarna känns väl igen. Å ena sidan, å andra sidan, och så vidare i all evighet.

Lovika sa...

Dela är smart! Synd att inte vi bor i närheten...