måndag 21 maj 2012

Veckans meny

Nu när det är så himla varmt sägs det ju att man vill äta kall mat. Jag vet inte jag, men jag gillar verkligen inte kall mat. Det är... fjösigt. Icke-mättande. Trist. Så även om jag vill äta lite lättare och svalare mat när värmen kommer dukar vi knappast upp med sallad. Däremot:

Avocadosoppa med sting och räkor. Ljummen, inte kall. ;-)
Grillad halloumi med grillade grönsaker och tzatziki.
Ugnspannkaka med bacon.
Moules Frites
Pizza (de jäklarna slår på stort med köpepizza när jag är bortrest på lördag).
Lax i hummersås med klyftpotatis.

Och av det här kommer ungarna att äta räkor och smörgåsar, men inte avocadosoppan. Inte halloumi, grönsaker eller tzatziki, så de får en korv på sidan av. Ugnspannkaka äter de, men inte jag, och moules frites älskas av mig och Noa, duger åt maken och Emmy kommer nog äta mest pommes frites. Pizzan älskas av alla och laxen med klyftpotatisen brukar vara ett säkert kort, men med barn vet man ju aldrig ändå.

Majken? Hon äter allt. Förutom saker som inte smakar något, som spagetti utan sås, potatismos och andra tama och slätstrukna saker. Rå lök däremot är mums.

2 kommentarer:

Lovika sa...

Visst är det svårt att bli mätt på kall mat!? Raw-food är inte alls min grej...

presens sa...

Åh, jag älskar kall mat. En sommar var jag i Cannes i några omgångar och det var så varmt och jag kunde inte äta (vi hade halvpension). Kocken förbarmade sig över mig och gjorde sallad i stället - en ny varje veckodag. Rökt lax med avocado och pepparrot var nog min favorit.