måndag 2 juli 2012

Lite småpanik sådär.

Ni vet ju hur det är: sommaren nalkas och man tänker att man ska göra så himla mycket. Säkert ha en fest. Och så många grillkvällar med vänner. Och löprundor i solnedgången, långa och lata dagar på stranden och många böcker som man ska läsa på gräsmattan med lite jordgubbar i en skål.

Jag har inte fattat att det redan är juli. Vad hände här? Jag tänker att "sen, i sommar" och fattar inte att sommaren är nu. NU! Jo visst, vi har varit och badat när det har varit sol i någon timme. Och visst, jag sprang en runda på sisådär fyra kilometer utan att stanna - paus för stående ovationer - i kvällssolen ikväll. Och jo, vi har plockat jordgubbar och kokat sylt och sådär, men det är ju inte ständig njutning direkt. Det är gnälligt och grinigt och huvudvärk och regnmoln. Jag vet inte ens om vi har några vänner att bjuda på fest? Eller grilla med? Alla är ju på semester?

Missförstå mig rätt, jag älskar att sommaren är här. Men det vore ännu bättre om den fortfarande låg lite i framtiden, så att jag kunde drömma och planera istället för att få panik över att en semesterdag har gått utan att vi gjort något nyttigt och/eller roligt. Om nu inte storhandling räknas in i båda kategorierna. Vilket det ju självklart inte gör.

Dagens höjdpunkt, sagt ytterst ironiskt, var annars nämnda storhandling. Där någons ouppfostrade unge körde en kundvagn in i en pall med burkar med väggfärg. Ifall denna någons unge slog i pannan och började gråta? Japp. Ifall två färgburkar ramlade ner och läckte färg på golvet? Japp. Ifall någon och dennes unge skämdes? Eh, ja. Tror jag i alla fall. För det var ju självklart inte mitt barn. Absolut inte. 

4 kommentarer:

Ia sa...

Ja det är något stressigt över sommaren, eller rättare sagt kraven på sommarnjutandet.
Jag väntar på värmeböljan. Inser att det är 2 juli. Hjälp. snart är hela skiten över - och det är inte ens säkert att det blir "mer" än såhär. Jag har väntat på det där ligga-i-hängmattan-och-läsa-bok-i-30-gradig-värme i 10 månader, och det kan vara så att jag behöver vänta 12 till innan det slår in. DET kan stressa mig vansinnig.

Så istället matar jag myggen och rensar i rabatterna.

KatarinaZA sa...

Jag har också svårt att greppa att det redan är juli. En vecka innan det var dags att gå på semester var jag ute och shoppade på lunchen. I en affär fick jag syn på en massa midsommarstänger (bordsdekorationer) och jag kunde inte begripa varför de redan var framplockade. Det var ju flera månader till midsommar, tänkte jag. Och sedan kom jag på att midsommarafton bara var en vecka framåt i tiden. Det var lite otäckt.

Lovika sa...

Lägg till "Mindfulness för föräldrar i läslistan, gärna först, så kanske du kan njuta lite mer av nuet sedan :-)

Lovika sa...

Alltså, boken heter "Mindfulness för föräldrar". Inte "Mindfulness för föräldrar i läslistan, gärna först, så kanske du kan njuta lite mer av nuet sedan"