lördag 4 januari 2014

"Men jag vill ju knarka!"

Det finns vissa filmer som jag verkligen väntar på att kunna visa för mina barn. Noa är ju 8.5 och tycker att "Vi är bäst" är BÄSTA FILMEN NÅGONSIN, så jag tänker å ena sidan att snart snart snart måste jag kunna visa honom Fucking Åmål och så kan han älska den lika mycket som jag? Jag var 11 när jag såg den tror jag och jag blev helt omkullslagen av hur bra den var. Men å andra sidan vill jag ju inte göra bort mig och visa honom den för tidigt, så att han kanske inte till fullo förstår sig på dess storhet? Tänk om han ser den och ba jaha, vad är det här då? Värdelöst.

Så fort han har läst sig läsa tillräckligt bra för att hänga med i textremsorna ska vi se Billy Elliot i alla fall.

Vad har ni för såna där "jag kan inte vänta tills jag kan dela den här upplevelsen med mitt barn"-filmer?


6 kommentarer:

Ewe sa...

Vi hade planerat att ha StarWars maraton här under jullovet, för nu borde trollen vara stora nog att fatta dem. Men kommer de uppskatta dem som vi gjorde? Troligen inte. Och i vilken ordning ska man se dem? Som de gjordes, dvs 4-5-6-1-2-3, eller bara se de "riktiga" filmerna 4-5-6? Fast ska man isf se de gamla versionerna eller de nya med massa datortillagda effekter? Eller borde man resignera och se dem 1-2-3-4-5-6 fastän de knappt makear sense alls (för en annan) på det viset?
Nåja, jullovet är snart över o vi har inte ens lånat hem filmerna från fiml-nörds-svågern, så det blir väl ett senare bekymmer.

Har annars fler "tänk att få dela den här upplevelsen"-böcker som jag väntar på att Trollen ska läsa. De har läst "Den hemlighetsfulla trädgården" nu iallafall och älskade den precis som jag. En bra start!

Tjockalocka sa...

Supercorny (men jag ju 10 år äldre än dig) men "Döda poeters sällskap" som jag såg 5 ggr på bio som 15-åring... Älskade den.

Ellen sa...

Men åh ja, Döda poeters sällskap var länge länge min favoritfilm. Gud vad jag längtar efter att gråta till den med barnen.

Markus sa...

Tänk att min son, 5 månader idag, inte har läst Harry Potter. Det är så stort.

Anonym sa...

Herre, jag trodde inte att du var född så sent som 87! More power to you!

För min del vill jag visa mina eventuella barn Girl, interrupted. Men det är väl knappast läge förrän lite senare i livet...

Ellen sa...

Anonym - nä jag är född 84, är bara episkt kass på matte!

Njuter av att läsa harry potter med äldsta barnet nu. Njuuter!