onsdag 4 november 2015

Det är jag som är döden. Dö-dö-döden. (Jag hjärta Kulturens ABC)

Nuförtiden delas mina vänner och bekanta in i två kategorier: de som genast fattar vad jag menar när jag ropar "Är du BEREEEDD?" och de som tittar på mig som att jag är dum i huvudet. De förra har, liksom jag, upptäckt den superba podden "Kulturens ABC". De senare har alla avsnitt framför sig. Jag är lite avundsjuk på dem.

Nu kan ju vän av ordning påpeka att "är du dum i huvudet eller, de har ju poddat jättelänge?". Well, jag har ju inte gjort poddar. Har inte förstått mig på det alls riktigt, förutom den jag spelat in själv då. Men det där med att lyssna på när andra pratar? Nja...

Och sen så för en två månader sen så började jag ambivalent att lyssna på ett avsnitt av den där podden som alla i mitt flöde på sociala medier pratade om. Och nu är jag fast.

När jag säger fast så menar jag inte "jag lyssnar på varje nytt avsnitt och gillar det".
Jag menar att jag kan snart skriva en avhandling. Jag och en kompis har typ en studiecirkel? "Vilket avsnitt är du på nu? Jaha, ja visst var det kul när Cecilia sa så här...?". Jag lyssnar mig igenom alla avsnitt. Och när jag kraschade och låg och grät dagarna och nätterna igenom så stoppade jag in mina hörlurar i öronen och kunde skratta mitt i gråten. Så bra är Cecilia Suhaid Gustafsson och Cajsa-Stina Forsberg.

Vad är det som är så bra då? Ja, men vad är INTE så bra? Det är genialiskt. Högt och lågt avhandlas och personligt och privat diskuteras och ältas och så är klippningen så fruktansvärt bra. Och referenserna! Och humorn! Och dialekterna! Och vänskapen! Och intelligensen! Och värmen!

Ni ba: jaha, så när du sa att du typ stalkar dem så skojade du inte? Eh nä? Jag har ju blivit besatt? Jag har börjat följa dessa två kvinnor på alla sociala medier och typ... låtsas att jag känner dem? "Jaha, nä men kommer ni ihåg julen 2013 när ni fick det här i julklapp?". DEN nivån?

Okej, jag tycker kanske inte att ni ska nå upp till min nivå av crazy (i detta avseende eller något annat), men ni MÅSTE lyssna på podden om ni inte redan gör det.

Jag har frustskrattat högt på Hemköp. Jag har skrattat så jag gråtit på tåget till Göteborg. Jag har fnissat så högt i sängen att jag väckt min man. Jag har känt igen mig och ropat "MEN JA! EXAKT SÅ ÄR DET!" rakt ut i luften på promenaden. Jag har stressat folk att lyssna på exakt det avsnitt jag lyssnar på så att jag kan diskutera precis allt i det.


Okej, det var väl det jag hade att säga. Ni är dumma om ni inte lyssnar. Punkt slut.

8 kommentarer:

presens sa...

Åh! Tack! Jag behövde nya tips! :-)

/nina sa...

instämmer, bra tips! har fått lite pod-torka här.

Lisa sa...

Okej. lyssnar nu. Är på avsnitt 3. Skrattar skitmycket.

Anna sa...

Åh! Vad kul! Cecilia var toastmaster på ett bröllop jag var på i somras, härligt att få höra mer av henne. Tack för tipset!

Anonym sa...

Jag nödgas alltså begå podd-premiär? Har liksom lyckats missa helt vad poddar är men nu ryker oskulden! //SaraW

Eller nåt sånt sa...

Är på avsnitt fyra nu! Älskar!! Precis vad jag behövde i mitt liv just nu <3 Tack!

Akan-Kakan sa...

Du ba: Hoppa! Jag ba: Hur högt?!
Börjar med avsnitt 1 nu.

presens sa...

Varför finns det ingen gillaknapp på kommentarerna?!

Jag har lyssnat på två avsnitt och är såld - men jag har svårt att hålla isär dem.