torsdag 9 november 2017

Commander keen!

Vad spelade ni för datorspel när ni var små? Ja, ni som är i min ålder då, 80-talisterna. Är du 22 så var det väl typ sims och är du 45 så fanns ju inte datorer. Stackare.

Vi spelade oerhört mycket commander keen. Den lilla rymdäventyraren som sköt monster, samlade godisar och hoppade på styltor. Nån mer som spelade det? ÄLSKAR det spelet!

Förutom det så spelade vi teazle som var nåt svenskt (?) pusselspel bestående av många småspel. Och så spelade vi Atlantis (fantastiskt) och Backpacker, vilket alla vet är DET BÄSTA SPELET NÅNSIN!

Herregud, när man lyckades hitta Dalai Lamas penna i nån obskyr affär i Los Angeles, vad lycklig man var.

För nåt år sen upptäckte jag en sida där man kan spela gamla spel online. Inget sparas, vilket såklart är superirriterande, men ändå. Jag spelade nyss lite Commander keen och capten comic, men... alltså jag är så usel. Förr kunde jag sitta i flera timmar och spela och nu blir jag frustrerad så fort jag dör. Ändå värt att spela lite för nostalgitrippen. Obs! Jag vet inte om ni får supermördarvirus av sidan eller nåt sånt, så klicka på egen risk. Här!

Haha älskar att det här inlägget låter som ett sånt där typiskt "influencer"-inlägg där de fått betalt för att tipsa om något. Ingen har betalat mig. Jag kan bara inte formulera mig eftersom jag är inne på ca sjunde veckan med huvudvärk. Kul va?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är född -85. Min kompis och jag spelade Tomb rider, men vi spelade bara den delen där Lara Croft var i sitt hem (typ herrgård) och roade oss med att lura in hennes betjänt i något frysrum för kött där vi sedan låste in honom. Det tyckte vi var väldigt roligt (lättroade... och elaka). Vi spelade även Tetris och Backpacker (tror jag att det hette).

Anna sa...

Commander Keen! Det var det enda spelet jag spelade, om man inte räknar ett övningsprogram för korrekt fingersättning på tangentbordet som spel. Det gjorde jag också mycket.

Anonym sa...

Nåt som hette Cosmo, nån konstig grön gubbe (rymdgubbe). Oklart vad det gick ut på:)

Martina sa...

Men alltså hej från en som aldrig kommenterar på någon blogg men jag har aldrig hittills träffat någon annan som spelat commander keen!! Gillade mest Keen Dreams, där han slogs mot alla grönsaker? Sista och svåraste banan var en megapotatis som man fick vara skitsnabb för att kunna döda.

Och Backpacker! Gudars vad många timmar man har lagt på det. Tvåan var ju bäst men bestod ju även av två cd- romskivor så det var ju lite meck att behöva byta skiva då och då. Men alltså, roligaste jobbet var ju spion (flytta ett objekt utan att nudda väggarna!). Drömmer fortfarande om att bli spion pga detta (jobbar på mkt seriös statlig myndighet men spelar fortfarande dataspel om kvällarna :) :) :))

Sonja PL sa...

Prince of Persia!