tisdag 24 maj 2011

Apropå lösgodis.

Det måste ju vara det nya "skämtet" alla kör med. Ni vet, när man ska vara lite sådär smårolig. Leka stand up på sin fritid. Förr skämtade alla om hur strumporna alltid försvann och aldrig återfanns, nu skämtar folk om hur märkligt det är att det alltid finns äckligt lösgodis kvar i påsen när man ätit upp allt det goda. Det är ju jättekul att skämta om, eftersom det är man själv som köpt och valt allt godis - hur kan det då finnas äckligt kvar?

Men det känns ju också lite gammalt ärligt talat. Dessutom är det ju rätt larvigt, alla vet ju att det inte finns något godis kvar i påsen. I såna fall har man köpt för mycket godis, och för mycket godis kan man inte köpa, således är det en modern myt att det finns äckligt godis kvar.

Däremot vill jag gärna veta varför det alltid finns fina kläder i affärerna när man inte har pengar, men när man har pengar, då finns det helt plötsligt bara skinnshorts överallt. Eller vad sägs om det här mysteriet som slår både strumpbekymret och det fiktiva lösgodismysteriet: Varför har man aldrig choklad hemma när man är sugen på det?

För att man har ätit upp det, säger ni? Tja, låter ju troligt. Troligare än att det finn lösgodis kvar i påsen i alla fall.

Inga kommentarer: