onsdag 11 maj 2011

Svettigt!

Vaknar och får veta av maken att bilden på mig, honom och Majken som lokaltidningen tog igår när jag var svettig och hade fett hår finns med i enorm storlek i dagens tidning. Alla andra de frågade ("är det ok att servera en ammande kvinna alkohol?") var med på små bilder, men vi? Stor. Så klart.

Får sedan ställa in promenaden med vänner jag skulle ha gått på eftersom jag dels har världens huvudvärk och dels behöver komma ikapp med allt som behöver göras här hemma. Inser runt lunchtid att vi inte har någon mat eller några blöjor hemma. Hoppar in i bilen och åker och handlar. Glömmer hälften eftersom jag glömde listan hemma på köksbordet.

På vägen hem ser jag att blomsteraffären i närheten av oss har öppet, så jag svänger in där och plockar på mig blommor och rådfrågar ägaren i säkert en halvtimme. Ska betala, har inga pengar med mig. Bara att åka tillbaka till affären och ta ut pengar, allt med en supervarm och skrikande bebis.

Anländer sedan till förskolan med nämnda skrikande och supervarma bebis. Själv är jag också supervarm och har fortfarande inte tvättat håret. Känner mig därför lagom sunkig och sedan även lagom lyckad när jag inser att barnet som jag skulle ta med hem som lekdejt till Emmy har bestämt sig för att leka med ett annat barn. Diskuterar lite med den andra mamman och bestämmer sedan att jag ju inte kan tvinga med ett barn hem till mig. Storgråt från Emmy. Mitt hjärta går i tusen bitar. Den andra mamman förbarmar sig över stackars Emmy som har en svettig, sunkig mamma med fett hår som inte ens kan fixa en usel lekdejt, och tar med även Emmy hem. Tack!

Hämtar Noa som vill ha med sig en kompis hem. Tar med mig kompisen, åker hem med skrikande bebis och två svettiga barn. Lastar ur allt från bilen. Dör en smula.

Sätter mig här vid datorn, tar en cola, försöker andras. Skriver det här. Tempusblandar och skriver ofullständiga meningar. Och snart ska jag börja med middagen.

Hur har er dag varit?

Inga kommentarer: