tisdag 20 november 2012

"Hon har varit lite gnällig idag..."

Sa vikarien när jag hämtade Majken. Hon hade tydligen gnällt hela dagen och inte alls varit sig själv. När jag kom hem lyckades jag tempa henne till 39.2 innan hon vägrade termometern helt, så att hon var gnällig kanske inte var så konstigt.

Och jag blir rätt ledsen på att hon har fått gå omkring med feber hela dagen utan att någon har ringt mig. Hon kändes inte så varm så det var inte så konstigt att de kanske inte förstod att hon var sjuk (blossande kinder och glansiga ögon till trots), men om hon gnäller en hel dag när hon i vanliga fall är världens solstråle (om än en bitsk sådan)? Jag tycker det är dags att ringa mig då.

Sedan blir jag rätt ledsen när jag tänker på hur många föräldrar som blir arga och upprörda ifall personalen hade gjort just det i detta läge: ringt. För de ska inte behöva hämta barnen om de inte är jättesjuka. Har kräkts eller däckat av febern eller vad det nu kan vara.

Imorgon är det alltså vabb av febrigt litet monster och jag har köpt Elizabeth Georges senaste i pocketformat. 700 dryga sidor ska underhålla mig när en febrig liten kropp ska sitta tätt i knät och peka "där" och "den" och "ha" och "mera mera" hela dagen. Vi får väl se hur det blir.

Förhoppningsvis hinner jag läsa ut boken. Förhoppningsvis hinner jag sova när hon sover. Förhoppningsvis mår hon inte för dåligt lilla stumpan.

3 kommentarer:

motvalls sa...

Mkt märkligt, ja. Även om min erfarenhet från eget barn å andras är att det omvända är vanligare, dvs. att de ringer hem barn som inte är sjuka utan bara har en dålig dag.

Båda delar ser jag som tecken på övergripande dålig koll, för få i personalen å kanske även brister i relationen till de enskilda barnen. Tänker att om de hade en lugnare arbetsmiljö med lugnare tempo skulle de hinna ägna varje barn mer uppmärksamhet å märka sånt som feber alternativt ge lite extra närhet/uppmärksamhet till den som är grinig en dag.

Vad tror du som har betydligt mer erfarenhet av barn på förskola än jag?

Krya på Majken!

Ellen sa...

Alltså, jag är så vansinnigt missnöjd med majkens förskola att det inte finns ord för det. Men hon ÄLSKAR det, så då tycker jag det får duga. Men jag tror att det sitter mer personalens inställning till sitt arbete än de faktiska förutsättningarna, det kan jag säga efter tre olika förskolor.

Världens bästa Maria sa...

Hur gör man i ett sånt läge egentligen? Det är inte dags för förskola än här, men alltså, vad är en acceptabel reaktion? För min första tanke är att ringa och skälla ut personalen för att de inte haft bättre koll på mitt barn.

Någonstans misstänker jag att jag kommer att bli en jäkligt jobbigt förälder...