måndag 5 november 2012

I bilen lär sig barnen alla svordomar.

Okej, det KAN vara så att jag är på lite extra dåligt humör idag eftersom jag har en enveten huvudvärk som hållt i sig i två veckor nu. Och kanske har det faktum att Emmy kräktes på förskolan så att jag fick komma och hämta henne något med saken att göra också.

Men.

Varför är folk såna jäkla idioter i trafiken? Fotgängare som cyklister som bilister.

Nej. Om du inte har reflex och sedan slänger dig ut på ett övergångsställe är du inte särskilt smart. Jag har inte mörkersyn som en katt. Jag ser dig inte. Nog för att du kan förtjäna några brutna ben om du inte fattar vad en reflex är till för, men jag har ingen lust att få ditt liv på mitt samvete så skaffa reflex!!

Hörru cyklisten. Du har inte företräde på övergångsställen eftersom du... wait for it... inte är en fotgängare utan faktiskt framför ett fordon. Du kan inte bara köra rakt ut. Jäkla ärkepucko.

Åh du lilla kille med mobilen i handen i bilen framför mig. När rödljuset slår om till gult: börja gasa! Vet du hur många rödljus det är i Örebro? Ca fem gånger fler än i alla andra städer. Här måste du börja gasa på gult för att inte stå på rött en timme i rusningstrafik. Om du inte gör det kommer du fastna på vartenda rödljus framöver och de är många. MÅNGA! Gasa!

Sen ska vi inte ens börja ta diskussionen om folk på mataffärer som inte fattar hur man handlar/står i kö/betalar/whatever.

Jag har så jäkla ont i huvudet.


3 kommentarer:

Sara sa...

Vissa dagar har man helt enkelt inga medmänniskor, bara motmänniskor...

Emelie sa...

Haha. Jag läste rubriken som "I BIBELN..."
hoppas huvudet mår bättre

Kerstin sa...

Det finns inget som retar mig mer än folk som är långsamma och i vägen (och/eller puckade) både i trafiken, kollektivtrafiken eller bara var jag än är och de går och såsar i bredd så att man inte kan ta sig förbi. Och liksom inte ens märker eller känner att det är någon bakom som vill ta sig förbi. Mitt nya irritationsobjekt är folk med hörlurar i öronen så att de varken hör när man plingar på dem med cykelklockan eller säger "ursäkta" för att man behöver komma förbi. Höjden är ju cyklister med hörlurar, hur mycket dödslängtan har de undrar jag?