lördag 3 november 2012

Kanske inte den roligaste dagen?

I morse hjälpte jag barnen städa deras rum. Jag har fortfarande inte kommit över det traumat, så nu går vi vidare till nästa ämne för dagen:
'
Lekplatser alltså, gud vad jag hatar dem. Nu har vi ju sällan anledning att besöka dem eftersom vi köpte hus mycket av anledningen att barnen ska kunna leka själva ute i trädgården, men ibland utsätts vi ändå för dessa helveteshål.

Som idag. Jag tänkte att vi skulle vara snälla mot barnen och låta dem åka linbana och gunga och klättra i stadsparkens lekplats och de var jättglada. Jag var helt okej glad, tills vi kom fram. För då kom jag ihåg hur sandigt, kallt och tråkigt det är i en lekpark. "Klä dig bättre då", kanske ni säger. Men det GÅR inte. Lekparker är konstruerade så att föräldrar ska frysa. Det är en naturlag. Enda alternativet är att dra på sig någon slags bävernylonoverall och eftersom jag de facto slutade suga på tummen, bajsa i blöja och tala orent för sådär 25 år sedan känner jag inte att en overall är aktuell.

Enda roliga med lekparksbesöket var när Majken ramlade ner i ett hål med rumpan före och vek sig som en fickkniv i fallet. Alltså, det var ju inte kul när det hände så klart. Men efter ungefär tjugo sekunder, när hon hade sopat av sig sanden och glatt ropat "ramlar!", då var det väldigt kul.

Sen åkte vi till morfars minneslund och tände ljus och grät och nu sitter jag i soffan och har fräst "KAN NI LÅTA MIG VARA IFRED I NÅGRA MINUTER????!!!!" till barnen. Vilket de inte kan. Big surprise.

Alltså, dagen har inte varit dålig. Det har den faktiskt inte. Det har varit en typisk småputtrig, mysig, slapp och lugn söndag bara. På en lördag. Men så vidare ROLIGT, det kan jag ju inte påstå att jag har haft idag ändå.


2 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Jag instämmer till fullo angående lekplatser! De kan sammanfattas med orden "kallt" och "tråkigt" ... om det inte är sommar för då brinner man upp i solen, eftersom "lekplats" och "skugga" är två ord som inte ryms i samma mening.

Tahira Faye sa...

Jag tycker om lekplatser! Men mest för Spikes skull, eftersom han inte har syskon så är det jättebra att gå till lekplatser så att han får leka med andra barn och sådär.

Jag brukar blanda mig i mycket lite. Sitta under mina sjalar och titta på. Att ta fart på sådana där jättestora gungor med massor med barn i brukar värma upp också.