fredag 30 november 2012

Näe, vet ni vad.

Jag skrev först ett långt inlägg om namn och vad man vill heta osv för att inte skriva ännu ett inlägg som handlar om vad jag ska hitta på i helgen och att jag är så lycklig att julen äntligen är nära. Men sen blev det så himla krystat att jag var tvungen att radera det. Jag fattar väl också att det är skittrist att läsa om hur jag julpyntar, men jag kan liksom inte förmå mig att skriva något mer intressant än så. Inte för tillfället.

Men för att det här inlägget inte ska bli helt meningslöst tänkte jag ge er en fråga som ni kan få svara på ifall ni inte är intrasslade i ljusslingor och stjärnor. Eller nej, det är inte ens en fråga, det är ett påstående:

Varför har man russin i lussekatter när det är JÄTTEÄCKLIGT att ha det? Min kompis summerade det så bra: det känns som att man helt plötsligt tuggar på en stor fylld fästing mitt i bullen. Så vansinnigt äckligt. (Åh, uppdaterar nu med något viktigt: pratar om när man gömmer russinen i bulldegen. De andra kan man ju peta bort i alla fall.)

Och kom inte dragande med att bullarna blir saftigare för då kan man ha i kesella och dessutom är lussekatter med russin alltid torrare ändå. Och ingen saftighet väger upp för känslan att tugga på en fästing ändå.

Tycker förresten fortfarande att det är utomordentligt märkligt med människor som inbillar sig att de gör lussebullar när de inte ens har saffran i? Kommer verkligen inte över det.

8 kommentarer:

Tahira Faye sa...

Russin hör ju till! Har näsan aldrig varit med om en lussekatt utan ett russin i varje kringla.

Vill man inte ha dem så är det ju bara att peta bort. Det rör sig ju om TVÅ russin oftast. Jag tycker russin hör till lika mycket som saffran.

Ellen sa...

Tahira - jag uppdaterade nu. De där två små russinen kan jag hantera, de hör till och går att peta bort. Jag menade när man gömmer russinen i degen så att de dyker upp mitt i bullen helt plötsligt. Glömde bara bort att skriva det. :-D

Tahira Faye sa...

Ja, okej, det kan jag hålla med om även om jag inte varit med om det själv.

När jag var liten brukade jag visserligen köra ner ett helt gäng i katten när den var rullad, men de var fortfarande fullt synliga.

Viktiga saker, det här.

KatarinaZA sa...

Russin ... ryser. Men jag petar dit två russin i varje lussekatt jag bakar och sedan petar jag bort dem, när jag ska äta lussekatterna.

Min 5-åring hävdar med bestämdhet att det är skillnad på lussekatter och lussebullar. Den ena sorten har russin i sig och den andra inte. Hans favorit är lussebullarna, som innehåller åtmnstone två russin.

Presens sa...

Det är ju gott med russin! Och lussebullarna blir saftigare och godare om man häller en slurk vodka i degen.

Malinka sa...

Glöm kesellan för saftighet. Kolla istället Smaskens recept för saftiga bullar. Sedan jag började använda den har jag inte bakat en enda torr bulle. (Fast jag brukar ha i rumsvarmt smör i stället för smält.)

Jag älskar russin i lussekatterna. :p

JL sa...

Ett (stort?) problem är att folk inte lägger russinen i blöt innan de trycks ner i degen. Gör man inte det, ja då drar de torra russinen åt sig den vätska som finns i degen => torra bullar. It's all physics... :-)

Lo sa...

Gillar russin. Och undrar vad du egentligen vill heta?!