torsdag 10 januari 2013

En ödmjuk fråga.

Ni som vet allt, varför är det så att kroppen direkt efter en måltid bara MÅSTE ha något sött? Jag kan vara helt lugn och nöjd, lite hungrig kanske, och så äter jag mat och sen bara tadaa! Största sötsuget någonsin. Är det därför man införde efterrätt?

Och nej, det fungerar inte att "ta en frukt", för jag kan inte äta frukt. Är överkänslig mot fruktsockret eller vad det nu kan vara som spökar.

Det snöar här förresten nu. Igen. Så klart. Och ja, jag tycker det är bra eftersom barnen vill åka pulka och allt sånt, men jag vill bara ha vår nu. Jag längtar så det gör ont i mig.

Och så längtar jag till Paris, dit jag och min man åker i april, och så längtar jag efter att klippa håret för det har jag inte gjort på ett år (true story!) och så längtar jag efter att få byta häst på ridskolan för den jag rider nu går det inget bra med och så längtar jag efter att få ett jobb - nästan vilket som helst - för jag har ärligt talat tröttnat lite på att frilansa och att inte ha pengar och så längtar jag tills vi är klara med barnens rum med lister och allt sånt för det är så jobbigt nu när allt är rörigt och stökigt och så längtar jag efter lite värme för jag är trött på att frysa och vad började det här inlägget att handla om egentligen?


6 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Jag tänkte testa och se om raw food kan hjälpa. Vi gjorde "chokladbollar" på dadlar och sånt, barnen tyckte dom var lika goda som vanliga och det kändes nyttigare att ta en sån (eller fem) efter maten.

JsN sa...

Citronsyracykeln!

Kroppens celler behöver lättillgänglig energi för att kunna starta processen att utvinna energi ur maten. Typ väldigt förenklat.

Tahira Faye sa...

Säkert därför man har efterrätt. Jag blir dock inte sötsugen, men hysteriskt sugen på kaffe efter maten. Men det är nog mer en vana.

Vargflikkan sa...

Jag har hört nåt om att de gånger det blir så, så åt man inte en tillräckligt välbalanserad måltid och kroppen saknar vissa födoämnen... men det vettetusan om jag tror på!

Tudorienne sa...

Japp det är därför man har efterrätt. Jag är precis likadan, men för mig kan frukt hjälpa. Pröva med att ta typ en godis, det bör räcka för att komma igång, enligt det JsN skriver.

Alexandra sa...

För att undvika sötsug direkt efter maten kan man;
dra ner lite kolhydrater i maten, de kickar ur blodsockerbalansen o då blir du sugen på något sött.
Men äta dom, de ska alltid finnas kolhydrater på tallriken.
Lika så om du äter mycket fett utan kolhydrater, så "ät allt i rätt mängd". Men cleant.

Ex. en frukost/lunch; omelett, med blåbär och en liten sallad med nötter. fett, kolhydrater och protein.

och om man är sötsugen efter maten, är aldrig en ruta mörk choklad fel!

och eftersom jag är så cool, så lämnar jag istället min instagramadress då jag inte har något annat o länka.