torsdag 24 januari 2013

Träningsvärk deluxe

Herregud vad ridning är slitigt. Alla som någonsin har sagt "det är ju hästen som gör jobbet" är officiellt dumma i huvudet alternativt borde få sitta upp och kämpa med att få en envis häst att göra precis som man vill med bara lite skänklar och tyglar till sin hjälp.

Igår hoppade vi i min ridgrupp. Och jag fick den stora hästen som ingen annan vill eller kan hoppa, men jag rider stora tunga hästar bra. Han hade inte blivit riden på tre veckor, så där satt jag uppe på hans rygg och skulle styra en pansarvagnsstor häst på 800 kg över hinder. Nämnde jag att han inte kan hoppa heller? Och att man ska se till att han galopperar på med bakbenen, men inte drar iväg med överkroppen. Att sätta benen under sig, så att säga. Nu rider väl de flesta av er inte, men de allra flesta skulle nog ändå hålla med mig om att det känns "sådär" att sitta och frenetiskt hålla tillbaka hästen när man samtidigt galopperar mot ett hinder som han ska över.

Nåja, jag fick närapå stående ovationer efteråt och ramlade inte av. Det gjorde däremot två andra. Nu kan jag knappt röra mig men tänker att bättre styreträning än det där kan det ju inte finnas. Det skulle väl ha varit om jag gick av och bar hästen över hindrena då, istället för att lyfta honom över dem från hästryggen. DET hade nog varit jobbigare, det kan jag erkänna.


2 kommentarer:

Vargflikkan sa...

Jag har ridit hela mitt liv i princip, jag vet vad du menar! När jag red på ridskola fick jag alltid den stora hästen som ingen annan ville ha, han som slängde med hovarna, inte lyfte benen ordentligt osv.
Men vi var ett bra team, Aramis och jag. :)

Maria at inredningsvis sa...

Vilken mysig blogg du har:) och jag följer nu på bloglovin.

Om du gillar inredning så kan du kika in min blogg:)

ha en kanonvecka

LOVE Maria från inredningsvis.se