fredag 2 maj 2014

Död liten mus. Stackars liten sexåring.

Emmy ropade på mig förut idag, hon höll på att fixa nytt vatten till mössen och fick inte fast vattenflaskan. När jag väl var där uppe insåg jag att jag bara såg en mus i buren. Eftersom den (äntligen!) är rymningssäker anade jag det värsta, ropade på min man (för alltså, leta runt med handen i tidningspapper efter en eventuellt död mus gör jag bara inte, och eftersom han precis har insett hur jävla jobbigt det är att vara ensam med barnen en hel vecka kommer han aldrig vilja skiljas och gör alltså det jag ber honom om) som självklart hittade Emmys lilla mus Vitros död på burens golv.

Antagligen hade hon ätit något olämpligt, den musen bet på allt allt allt. Jag tror inte att hon var helt frisk från början, det blir kanske lätt så när man köper en mus från random djuraffär, men ändå. Vi hade två möss, en var Noas och en var Emmys och nu har vi bara en och det är den rädda musen som inte vill gosa och som springer och gömmer sig och nu måste vi antagligen köpa en till då honmöss inte ska vara ensamma? Utan att de ska bli osams? Och så Emmys ledsenhet på det och den ungen har ju haft en sån förbannad otur den här våren. Det har inte varit lätt med flytt och ny klass och sen heltrasigt finger och allt som följde på det. Och nu är musen som hon fick för att hon var så tapper under operationen död.

Just nu känner jag mig som en riktigt kass förälder som låter mellanbarnet komma i kläm just sådär som man inte ska. Men med en treåring som får Emil att verka lugn och Hitler att verka samarbetsvillig och en nioåring som har aktiviteter och kräver en hel del övrigt så blir det lätt så att det lugna snälla rara mellanbarnet får stå tillbaka. Inte medvetet, men för att det blir så. Och så flytt från kompisar, olycka och nu en död mus.

Hon och jag får se till att göra något ihop bara vi två i sommar. Vi har verkligen ingen budget för något stort (denna fina unges mamma var nämligen i NY och förlustade upp alla pengar), men om nån har tips på bra saker att göra/resa till/besöka så tipsa gärna.

Dessutom blir det billigare att lägga lite pengar på små roadtrips och aktiviteter nu än på all terapi hon lär behöva i tonåren annars.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Det låter inte alls som om hon kommer i kläm. Det låter som om hon har föräldrar som månar om henne alldeles jättemycket.

Men karuseller är ju alltid roligt? Och en ny mus såklart. Eller en valp kanske.

Ellen sa...

En valp ha ha, det vore något. En ny mus är på gång så fort vi får tag på en att köpa. Och vad snällt sagt, jag är så rädd för att hon verkligen ska komma i kläm.