lördag 17 maj 2014

Hela parken full av inkompetenta föräldrar.

Klarblå himmel, gassande sol, svettiga föräldrar i linne och shorts står och gungar sina barn som de klätt i långärmade tjocktröjor, byxor och mössa.

Jag fattar inte hur en sån grundläggande grej som hur man klär sina barn ska vara så himla svårt för så många? Vill ni skydda mot solen är tunna heltäckande kläder rimligt, annars är det sommarkläder när det är sommarvarmt. Om man som förälder står i linne och shorts ska barnet ha kläder motsvarande värmen i linne och shorts. Det är inte svårare än så.

Att vara i stadsparken en varm dag i maj är en studie i inkompetens bland föräldrar. Samt en studie i olika nyanser av knallröda barnansikten.


6 kommentarer:

miss Mary sa...

En grundregel här hemma för hur man klär sina barn är att det gör man inte, de bestämmer själva sina kläder och ska helst prova tio olika outfits innan de är nöjda. Det är alltså inte jag som bestämt den där regeln, men för husfridens skull väljer jag att acceptera den för det mesta :-) Jag misstänker att det gör mig till en inkompetent förälder i någras ögon, men det bjuder jag på.

Linda sa...

Oh ja! Man känner (lite vin inblandat också ) men att WTF? Är de galna? Även på förskolan vill jag tillägga. Hämtade ett bastuvarmt barn i fredags, ifört jacka mössa och vantar!? Man vill skrika rakt ut litegranna. Det finns där för reserv men måste inte användas.... Sas.

Kerstin sa...

Jag vet Ellen, jag blir så trött på alla som tjatar att man ska svettas in våren. Av vilken anledning då? Det är ju jättejobbigt att vara svettig (enades vi ju om förut ;-)) Samma när föräldrar tjatar om vantar när det är sådär mittemellanvarmt, ett barn som är över 4-5 år känner väl själv om det är kallt eller inte? Eller är det bara jag som tror det?

I will not keep calm and you can fuck off sa...

För att inte prata om när det är kallt ute och föräldrarna byltar på sina barn hur mycket kläder som helst - bara för att de själva fryser. Kan ju bero på att de står still i parken. Men barnen, inte direkt stilla. Svettiga som små grisar under alla overaller och tröjor och halsdukar och mössor och vantar.

Anna sa...

Har sett fenomenet hela helgen. Värst är vagnbebisarna i kläder, täcke och filt mot solen medan föräldern har shorts och linne. Äldre barn ser en iaf om de håller på att kollapsa men en sovande bebis i vagn kan ha varit död i en timme eller två innan någon märker det. Usch.

På min en aunges förskola har vi ett omvänt problem. Min unge är nästan ensam där om att vara blond och ha riktigt blek hy. All personal och nästan alla ungar har mycket soltåligare hudton och därför har det hänt flera gånger att jag hämtat dottern lekandes i gassande sol iklädd linne, utan solhatt/keps och ingen mer solkräm än den jag/maken kletade in på morgonen.

Ellen sa...

Ja förskolorna har ju också en del i det hela, men tror att de är vana vid att föräldrar skäller ut dem när de klär barnen rätt och därför börjat överklä barnen. Fast jag blir galen när jag måste slåss med fritidspersonal om att mina ungar ska få klä sig svalt om de vill.