tisdag 13 maj 2014

Hej sommarstuga och långa somrar

Visste ni att om man blir med sommarstuga så är det en garanti för att somrarna kommer vara långa och varma, att alla ska vara sams och att ingen någonsin blir uttråkad igen? Jo, det är sant, för PRECIS så är det i mina fantasier nu när vi har skaffat sommarstuga.

Jag och min mamma han titta på exakt tre sommarstugor, den vi köpte inkluderad, för när det är rätt behöver man inte leta mer. Och gud vad rätt det här känns. Några tecken (tror ej på sånt, men vi kan ju låtsas) på att detta är den bästa stugan någonsin för just oss:

- Vi var ensamma på visningen = vi var de enda som såg hur bra stugan var = vi kunde få den billigare.
- Den ligger precis vid en jättefin badsjö med klart brunt vatten vilket har stått överst på min önskelista gällande stugor.
- När vi gick omkring i stugan insåg vi att det fanns både en sån lampa som jag letat efter jättelänge samt sockerlådor som var superfina. När vi frågade om mäklaren trodde att de kunde ingå i ett eventuellt köp så sa hon att ALLA inventarier ingick. Dvs fina grejer, fula grejer, liten båt, flytvästar - allt!
- Igår när mamma skrev på kontraktet fick hon veta att det vi trodde var badplatsen (jättefin brygga och grillplats och båtplats), det var ju "självklart" inte där man badade med småbarn utan istället ska man gå en bit till och komma till en liten strand där barn kan bada. Detta fick vi alltså reda på efter att vi bestämt oss för att köpa den?

Ja, ni ser. Allt pekar på att den här stugan garanterar somrar som är lyckliga, soliga och fyllda med jordgubbar livet ut allra minst. Eftersom flytten in till stan blev precis så bra som vi hoppades på kommer självklart även min drömbild av att ha en sommarstuga slå in. Så klart!
7 kommentarer:

Ewe sa...

Va det inte ni som flyttade till lägenhet för att slippa klippa gräsmattan? =) Fast, på en ideal sommarstuga kanske gräsklippningen sköts automagiskt, av han Koffi Annans bror, Nån Annan.

Linda sa...

Det låter underbart! Grattis!

Ellen sa...

Ewe - det är mossa på tomten, så det så! :) Vi flyttade dessutom inte för att vi inte ville klippa gräs, även om jag förstår din poäng. :)

Tack Linda!

N sa...

Superfin! Så kan ni ju hyra ut den billigt till andra stadsbor någon helg *hint* ;)

Kerstin sa...

Åh, vad kul Ellen! Grattis till stugköpet :-) Är det långt från hemmet? Det tänker jag också är en aspekt med en sommarstuga, det ska vara tillräckligt långt så att man inte lockas att åka hem bara för att det kommer en regnskur men tillräckligt nära så att man kan dra dit över helgen :-) Vi har tillgång till två ställen som våra föräldrar äger och det ena är typ 15 mil och det andra 40 mil och det är lite trist att det inte blir så ofta vi orkar åka de 40 milen.

Ellen sa...

N - de andra med stugor runt omkring (visserligen finare och med sjötomt) hyr ut sina för 10 000 i VECKAN??? Stört.

Kerstin - tackar! Det tar 30 min från dörr till dörr, tanken är ju att vi ska kunna vara där men ändå kunna åka på träningar och matcher osv. Dvs sommarboende som funkar i vardagen också.

Anonym sa...

Åh, vad mysigt det ser ut! Vi gjorde precis så också, bor i lägenhet i stan och åker till sommarstuga på långhelgerna. Det är en helt annan avkoppling att åka iväg och byta miljö. Lämna alla jobbiga måsten "i stan" och sen bara kunna dra iväg. Det är verkligen det bästa av båda världar och barnen får både stad och riktigt land. Istället för en frimärsstor tomt i nån villaförort. Rekommenderar också alla med lantställe att skippa tv där. Det är sjukt vad mycket kul man får tid att göra utan den. Vi har också skippat skärmar/dator så långt jobbmässigt möjligt, åker iväg när vi behöver jobbmejla några ggr/v istället. Allt för att kunna koppla av och göra annat. Varva ner. // Sanna