söndag 19 september 2010

Dagens craving.

Idag vill jag ha en grävskopa och en rotvältare eller stubbfräsare. Så att jag kan röja upp i vår lilla "dunge" som ligger i ett hörn av trädgården. Den här dungen är liksom allt som är fel med vår trädgård. Den är upphöjd så att den ligger kanske 0.5 - 1 meter över "markytan", det enda som växer där är ett gäng träd och en oändlig massa brännässlor, och så finns det en syrenberså på ena kanten.

Jag antar att när man byggde huset och anlade syrenen så hade man tänkt sig att det skulle vara ett mysigt och skuggigt hörn för de riktigt varma dagarna. Problemet är bara att genom åren måste platsen ha använts som allmän avdumpningsplats, för nu är det bara en liten stökig skogsdunge med ungträd och brännässlor. Och någon bortglömd och rutten kompost i ett hörn. Jag har en känsla av att flugor och knott gynnas av detta hörn i trädgården också, vilket ju inte heller känns helt trevligt.

Vad gör man? Jämnar allt med marken, vilket riskerar att döda syrenen? Gräver upp för hand, vilket innebär ett monsterarbete som vi kanske inte mäktar med? Släpper en mindre atombomb på eländet?

Jag vet liksom inte ens vad vi har för ambitioner för hörnet. En fin liten berså vore ju visserligen mysigt, eller en ordninggjord liten lekplats för barnen med lekstuga och sandlåda och gungor. Men hur når man bäst dit?

Trädgårdsmästare är ett underskattat yrke känner jag ibland. I alla fall jag skulle gärna ha en att rådfråga.

Inga kommentarer: