tisdag 27 mars 2012

Hey mickey mickey, hey mickey mickey, hey mickey!

Jag körde på disneyoutfit idag. Vad är nu en disneyoutfit kanske ni frågar er? Jo, detta:



































Frisyr: Mimmi Pigg
Läppar: Snövit
Kläder: Askungen, pre förvandling
Kroppsform: Djungelbjörnen Baloo

Helt på sant så tänkte jag först att jag inte kunde ha håret som en liten disneymus för att jag är för gammal. Eller ännu mer på sant: först gjorde jag en sån däringa modern rosettfrisyr, men det såg helmuppigt ut. Så då körde jag på Mimmi* istället, och funderade på om det var en för barnslig frisyr om man inte heter Sailor Moon.

Men sen kom jag på att herregud, för det första är man fri att ha precis vad man vill oavsett ålder, för det andra är man bara så gammal som man känner sig och för det tredje har jag inte ens fyllt 30 än. Med tanke på medellivslängden (som dessutom ökar stadigt) har jag levt en tredjedel av mitt liv ungefär. Om ens det. Jag tror inte att elvaåringar nojade över att vara för gamla för rosettfrisyrer när medellivslängden var ungefär 40 år. Istället kanske de nojade över ifall de skulle få mat för dagen, eller ifall de skulle dö i pesten. Och det låter ju vettigare. Om än kanske tråkigare.


* (Mimmi alltså, ett så himla fint namn. Jag har haft det som alternativ till alla tjejerna, men maken har inte gillat det.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte alls Baloo! Du har en vacker kroppsform, midja/höft partiet är urläckert!