måndag 23 september 2013

Cirka död.

Herregud, denna derbyträning vi hade idag. Jag är slut i hela kroppen, illamående, skakig, har ont efter tacklingar och är så himla glad? Och för första gången i mitt liv förstår jag vad folk menar när de säger att de mår bättre av att träna av att låta bli.

Såhär 29 år gammal har jag äntligen kopplat att den absurda ledsenhet jag känner vissa dagar faktiskt sammanfaller med min menscykel. Pms. Inte så ovanligt, inte så konstigt, men det tog ändå 16 år för mig att koppla. Det kan ju också vara så att det blivit värre med åren/barnen och så, men jag är ju erkänt trögfattad så det skulle inte förvåna mig om det alltid har varit såhär.

Helst hade jag velat krypa ner under en filt och gråta idag. Inte för att jag har någon speciell anledning att vara ledsen, snarare är det mesta väldigt bra just nu, men för att jag var så gråtmild och ledsen. Istället kravlade jag i mina hotpants (alltså jag känner mig bekväm i hotpants nu, denna metamorfos jag genomgår är ju värdig Kafka) och drog iväg till träningen. Sen körde jag framåt, bakåt, tränade på att hoppa lite och så tacklades vi och jag har ju ca VÄRLDENS tävlingsinstinkt såatteh... jag passar nog bra som blocker framöver.

Nu har jag ont ungefär i varje del av kroppen och är helt uppe i varv och ska försöka sova eftersom imorgon kommer vara en helt kaotiskt stressig dag. Men då har jag i alla fall en bra träning i ryggen.

(Alltså, ursäkta. Jag HATAR sportnördar som ba "åhhh vad livsgivande det är att springa en mil, man blir verkligen så ren i sinnet av det. Men Roller Derby är en helt annan sak. Så är det bara.)

7 kommentarer:

Lina sa...

Härligt att du hittat din grej! Jag skulle knappt kunna tänka mig något värre ( möjligtvis handbollsmålvakt...) men allt som får en att röra på sig och ha kul är bra :-)

Maria sa...

Hej Ellen! Ville bara tacka för din text om flaskmatning, väntar mitt fjärde barn och har haft ett helvete med amningen med de tre tidigare, samt aldrig tyckt att det varit mysigt. Kommer nu att flaskmata från början, och din text stärkte mig samt kommer ge mig mycket kraft att möta omgivningens kommentarer (som redan börjat drälla in)...

Victoria sa...

Jag måste bara rätta dig. Du är inte Logan Echolls största fan, för det är jag ;)

Betalade så mycket för Kickstarterkampanjen så det skulle bli en VM-film att jag får ett egetinspelat röstmeddelande av just...Logan. Men nu har jag fått förstoppning och kan inte komma på vad jag vill att han skall säga.

Och jag säger bara en sak. Blir det inte Logan och Veronica i filmen så skjuter jag mig.

Mvh // Patetisk gumsjuk 43-åring

Ellen sa...

Men ÅH VICTORIA JAG DÖR NU!! Jag bugar mig för dig och hyllar dig. Jag skulle få honom att säga något med ordet epic i. Eller bara "I love you" eller eller eller, åh herregud!!!

Alltså på riktigt, jag är SÅÅÅ avundsjuk. Drömde SÅ om att ha råd att betala för det.

Victoria sa...

Jag kan säga att jag är så patetisk att jag hellre käkar Ramen resten av livet, men jag skulle bara ha meddelandet.

Jag tänkte på, du vet alla hans egna i serien, " this is today's inspirational message...."

Epic är en svinbra idé.

Det kommer ju ändå bara vara jag. Och nu du, som fattar storheten i det. ;)

Men trots att du då inte är den största Logan-stalkern, så är jag rätt glad att det finns ngn mer med samma läggning. För jo, det ÄR en läggning.

Jag säger bara smouldering.

Ellen sa...

Victoria - Jag skojar inte ens nu, men kan du tänka dig att lämna ut ditt nummer till mig så kan jag ringa och komma till din telefonsvarare sen när du fått meddelandet...?

Victoria sa...

Jag fattar att du inte skojar. Givetvis får du det. Jag kan relatera till Logansjukan. Vi får den ju som mp3 om jag har fattat det rätt. Dels får vi den vi själva hittat på, och så några standardhälsningar. Du kan få en av mina standardhälsningar om det blir så.

Men vi kan väl sätta som gräns att du inte får ringa mer än tio ggr per dag och vissa tider ;)

Då får du fan hjälpa mig att komma på det perfekta meddelandet. Mailen står på blöggen.