torsdag 12 september 2013

Om att titta väldigt mycket på tv.

Vi ser aldrig på film. Typ aldrig. Eller okej, det gör vi ju ibland. Som när jag tvingade min man att se "Tillsammans" förra veckan, för att han levt under en sten och aldrig sett den. Eller när jag går på bio eller hittar en film med Ryan Gosling (alltså!!) på Netflix när jag inte kan sova. Men vi ser sällan på film.

Och vi ser faktiskt aldrig på slötittartv. Fredagsprogram, lördagsprogram, Idol etc. Det vi ser på är tv-serier, och väldigt många av dem håller faktiskt väldigt hög kvalitet. Nej, jag pratar inte om Top Model nu, utan om andra serier. Jag älskar kvalitativ tv. ÄLSKAR!

Men åh, det här är precis samma som med cola vs. kaffe. Folk bara hatar på att vi följer så många tv-serier? "Hur HINNER ni?" Eh... vi kollar inte på typ Farmen? "NÄR ser ni dessa serier??". Fredag och lördag kväll. När ni ser på film eller liknande.

Självklart finns det människor som aldrig ser på tv heller, utan tänder doftljus och tittar varandra i ögonen och upplever varandras närvaro på en bambumatta på vardagsrumsgolvet på helgkvällarna också. Sen älskar de. (Skulle aldrig kunna vara ihop med någon som säger "älska", tänk om Erik Haag gör det??)

Men de flesta andra då: slösurfar, slappar, ser på strötv, ser på någon film på fyran. Alltså, thou shall not döma om du själv ser på BECKFILMER??

Vi följer jättemånga tv-serier, det gör vi. Många av dem är så sjukt bra att jag sitter på helspänn hela avsnittet. Andra ser jag mest för att de är trevliga och mysiga, men det är fortfarande bra tv.

Vi hinner vara sociala ändå. Jag lovar.

9 kommentarer:

Johanna S sa...

Ser aldrig på tv, men vi tittar på film i bland (väljer själv, inte det som råkas visas kl 21 en helg) annars tv-serier. Händer också att vi tänder ljus och ser varandra i ögonen, men mest hatiska blickar då vi försöker slå varandra i något brädspel ;-)

emmaw sa...

Jag önskar vi gjorde så, men så vill man se nyheterna och sen står tvn på och så fastnar jag i nån film... inte Beck dock. Men jag ser egentligen helst också på serier. Blir ofta besviken på filmer, särskilt slutet. Du har väl sett Blue valentine förresten? Apropå Gosling.

presens sa...

Jag fattar inte: Hur folk som inte har netflix eller playtjänster lyckas passa så många tv-tider. Hur man kan följa många serier samtidigt och hänga med i alla. Hur man kan följa många serier samtidigt och bestämma sig för vilken man ska se en given kväll.

För övrigt har vi precis sett klart andra säsongen av Jericho. Och nu då?

Anonym sa...

Jag orkar inte följa serier men läser en hel del bloggar istället, som din. När jag berättar om något roligt inlägg jag läst så kommer exakt samma kommentar; hur HINNER du läsa sånt! folk verkar älska att förfasa sig över vad man lägger sina futtiga minuters egentid på, suck.

Kul blogg!

Ellen sa...

Emmaw - nej, det har jag inte. Måste jag göra då!

presens - jag passar inte en enda tv-tid. Finns ju andra sätt att se på tv-serier. Hur man hänger med i alla är väl inte svårt, man ser ju ett avsnitt varje vecka och hinner inte bli senil däremellan? Vi ser ju alla våra på fredag och lördag och har det som tradition. Då hinner vi med allt och behöver inte hyra film eller se på vad som går på tv eller liknande.

Anonym - eller hur, så tröttsamt! Och tack för komplimangen! :)

presens sa...

Nej, jag fattar ju att *du* inte passar tv-tider - jag menade de där typerna som följer serier på riktig tv.

Och jag tänkte inte på att ni följer nya serier. Vi är så efter, så vi slukar serier säsongsvis.

Anonym sa...

Jag älskar att ha en riktigt bra serie att följa på bestämd TV-tid!

Att sjunka ner i soffan (med något gott) och veta att det här är min tid som jag prioriterar just nu!

(Sen har jag gärna några jag tittar på när jag vill också)

JsN

ullrika sa...

TV-serier is da shit! Det bästa är en blandning av fristående (CSI, Big Bang Theory, Criminal Minds osv) och följetång (True Blood, Borgen etc). Men vaffö ska folk ha så mycket funderingar kring vad andra hinner och inte? Det handlar ju om prioriteringar, och ork och lust. Väl?

Snart börjar väl Downton Abbey igen? Då ska här klistras! - om än det alltid blir att vi tittar via SVT Play eftersom vi har bättre bild där än från kabel-tvn :)

I will not keep calm and you can fuck off sa...

SOM jag håller med dig! Jag älskar också tv-serier och nördar som attan. När jag vill och har tid och lust. Tittar aldrig på tv om jag inte bestämt mig för att se något. Och får frågan hur jag hinner.