tisdag 10 september 2013

Yay frisören!

För första gången sedan nästan någonsin har jag hittat en frisör som:

1) Inte är svindyr
2) Gör som jag vill
3) Är trevlig??

På lunchen gick jag förbi en skylt där det stod att på Salong Ess kostar det 250 kr att klippa sig. Jag har inte klippt mig sedan februari. Ja, ni fattar. Jag gick så klart in och fick en tid nästan direkt. Och hon som klippte var så himla bra! Hon ägnade lite tid åt att klaga på att folk tar 500 jäkla spänn för att toppa håret, hon gav mig tips om hur jag kunde få hennafärgen att fästa bättre, hon sa att jag har jättefint och mjukt hår och att jag verkligen ska ha det långt - alltså, detta är unikt, alla andra frisörer har ALLTID föreslagit en ful page - och hon klippte det precis som jag ville ha det. Precis!

Nu borde det ju inte vara så svårt att klippa precis som jag vill ha det när jag säger "toppa enbart och endast bort det mest slitna", men tro det eller ej så brukar frisörer lyckas. Sen gav hon mig tips på bra inpackning (äggula och olivolja) och tipsade om några silikondroppar till håret som inte är så svindyra eller av sånt där lyxigt märke.

Besöket avslutades med att hon sa att jag skulle komma tillbaka någon gång efter jul, för oftare än så ska jag inte klippa mig med mitt hår. Förstår ni vilket guldkorn jag hittat?!


5 kommentarer:

Anonym sa...

åååh, nu blir jag riktigt besviken över att jag inte bor i Örebro. Ogillar starkt att gå till frisören. Himla skönt att du hittade en sån pärla!

/Maja

listoplisto sa...

...och sedan vaknade du och insåg att det bara var en dröm? ;-)

Det låter helt otroligt. Grattis!! :-)

Anonym sa...

Fy fan för dig! Att gå till frisören och be dom ta bort det slitna, och du förväntar dig att man bara ska ta de yttersta millimetrarna? Där gör du fel, och i ett äldre inlägg där du säger att frisören alltid klipper etapper mot din vilja? Stå på dig då, visa lite stake och säg emot är det så svårt? Sen ändå skriver du att "det är bara hår det växer ut" hur ska du ha det???? /arg frisör

Ellen sa...

Hej "Arg frisör!"

Jag tror att du måste byta jobb. Ditt yrke verkar inte vara bra för ditt mentala välmående.

ullrika sa...

Det är känsligt det där med frisöreri, tydligen :)